Новини от област Стара Загора и България

Тодор Белчев, „Видеолукс Холдинг“: Инвестицията в старозагорския „Холидей Парк“ стигна 20 млн. лева

3442 12/09/2023 19:40 Икономика Бизнес
Тодор Белчев,  Видеолукс Холдинг : Инвестицията в старозагорския  Холидей Парк  стигна 20 млн. лева
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

С прерязване на лентата от кмета на Стара Загора Живко Тодоров и Тодор Белчев - председател на директорите на фирмата-инвеститор „Видеолукс Холдинг“, бе официално открит днес новият „Холидей Парк“ в Стара Загора.

Събитието бе съпроводено с богата празнична програма, която продължава и утре за гражданите и гостите на Стара Загора.

След година и половина и два пъти повече средства от обявените първоначално 10 млн. лева, сградата на бившия „Парк Мол“ в Стара Загора е цялостно променена. Над 30 фирми са наели площи в новия търговски център в Стара Загора.

Divident.EU разговаря с Тодор Белчев за това какво е направено до момента в Стара Загора и какво предстои.

- Господин Белчев, планирахте инвестиция от 10 млн. лева н новия ритейл парк в Стара Загора, а се оказа, че тя е двойно по-голяма? На какво се дължи оскъпяването?

- Действително цялостната ни инвестиция в обекта в Стара Загора стигна 20 млн. лева.  Цифрата е различна от първоначалната, обявена от нас. Тя много зависи от това какво точно включваме като извършени строителни дейности.

Ако сметнем, че ритейл парка в Стара Загора  е започнал своя живот още от първия проект на „Технополис“ и стигнем до последния проект на третия за града „Лидл“, то инвестираните средства наистина са значителни. Цифрата се промени заради новите магазини, които направихме, както и новия паркинг.

На практика, освен „Джъмбо“, всички останали магазини в старозагорския търговски център са съвсем нови. Мога да кажа, че изградихме сградата почти изцяло наново. В 30-те магазина, съществуващи на територията на ритейл парка в Стара Загора, всичко се обнови.

Тук искам да кажа, че предстои  откриването на още 2 магазина – един на фирмата за мебели „Виденов“ и още един нов магазин в рамките на тази година, който засега ще запазим в тайна.

Извършваме допълнителна инвестиция и в хранителния блок на търговския център. С гордост мога да заявя, че „Макдоналдс“ потвърдиха позицията си за следващите 10 години. Те остават да работят тук, в Стара Загора с най-новата си концепция. Гражданите могат да очакват нови места за хранене в „Холидей Парк“ през следващите месеци. Предстои развитие, както в развлекателния, така и в хранителния блок на търговския център.

- Каква е равносметката след наскоро открития магазин на Лидл в старозагорския ритейл парк?

- Това е третият Лидл в Стара Загора, който за радост в рамките на 1 месец стана първи по оборот в града. Гражданите оцениха добрата му позиция, удобния паркинг и започнаха да го посещават често.

- Вие обещахте на старозагорци спортна зала в „Холидей Парк“. Кога ще бъде открита тя?

- Спортната зала е почти изградена, ще направим официално откриване в средата на ноември. Тя се намира върху покрива на сградата. Преди това ще открием общинския паркинг. Направихме партньорство с община Стара Загора и помогнахме в асфалтирането на паркинга пред общинската спортна зала до ДЗУ. Това е жест от страна на нашата фирма в името на развитието на спорта в Стара Загора.

Спортната площадка ще зарадва старозагорци с мини футбол, игрище за баскетбол и волейбол. Игрището е оборудвано с най-съвременните съоръжения, с осветление през нощта. Хората могат да пробват тук спортните стоки, закупени на територията на комплекса.

- Доволен ли сте като инвеститор от постигнатото в новия  ритейл парк на Стара Загора?

- Идват млади хора, има много движение и това ми дава заряд. Горд съм, че паркингът пред комплекса е пълен през почивните дни, което означава че хората оценяват усилията ни.

- „ Видеолукс Холдинг“ откри няколко ритейл парка в страната. Предстоят ли нови инвестиции?

- Тази година ще завършим ритейл парковете в Хасково, Пазарджик и Перник.  Догодина продължаваме с новите си два проекта в София, както и във Враца и Русе. Най-значим и видим като следващ старт е проектът ни във Враца, който отново е в комплекс с „Практикер“ и „Техонополис“.

Досега нямаме слабо представяне на търговските си центрове нито в Пазарджик, нито в Перник. Например, обектът ни в Перник създаде нов стандарт на ритейл парковете в България.

- Колко работни места сте разкрили във вашите обекти?

- При един нормален ритейл парк с 20 магазина, това са близо 400 души, които започват работа тук. Ако има и „Практикер“, в него са заети близо 100 души. Текучеството при нас е сведено почти до нула.

Коментари към новината

Още новини от Икономика