Новини от област Стара Загора и България

ГЕРБ номинира Живко Тодоров за кандидат за кмет на Стара Загора за четвърти път

ГЕРБ номинира Живко Тодоров за кандидат за кмет на Стара Загора за четвърти път
Divident.€U Divident.€U

Изпълнителната комисия на ПП ГЕРБ е взела своето окончателно решение кой да бъде кандидатът за кмет на Стара Загора на предстоящите избори за местна власт. Очаквано, това е настоящият кмет Живко Тодоров, съобщи bTV по информация от източници в централата на ГЕРБ в София.

В щаба на ГЕРБ в Стара Загора все още няма официална информация за решението на Изпълнителната комисия. Такава вероятно ще пристигне в следващите дни.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров все още не е обявил дали е взел решение да се кандидатира отново. Пред Радио "Стара Загора" днес той заяви, че ще вземе решението си скоро.

Още при встъпването си в третия си кметски мандат той обяви, че той ще бъде и неговият последен мандат. Лидерът на партията Бойко Борисов обаче на няколко пъти нескрито заяви желанието си Живко Тодоров отново да поеме отговорността и да бъде кандидатът на ГЕРБ за кмет на Стара Загора на местните избори през 2023 година.

По-рано днес Инициативна група от 50 изявени старозагорци излезе с декларация и подписка в подкрепа на четвърти мандат на Живко Тодоров. Инициативната група няма партиен характер и няма да участва в изборите под каквато и да е форма, беше обяснено на брифинг, но нейните неформални членове заявяват желанието си Тодоров отново да бъде градоначалник на Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Политика