Новини от област Стара Загора и България

От 12 септември

Инфекциозно отделение отваря врати към новозагорската МБАЛ „Света Петка Българска“

Инфекциозно отделение отваря врати към новозагорската МБАЛ  Света Петка Българска
Divident.€U Divident.€U

Управителят на МБАЛ „Света Петка Българска” ЕООД д-р Станка Иванова съобщи радостна за жителите на Новозагорска община новина – от 12 септември 2023 г. отваря врати Инфекциозно отделение към болницата. Този тип болнично лечение отново ще бъде достъпно на на територията на общината. То ще гарантира високо качество на здравни грижи, осигурени от квалифицирания персонал начело с уважавания лекар-инфекционист д-р Велева.

Обезпечени са и добри санитарно-хигиенни условия на стационара. В резултат на извършени ремонтни дейности по проект на МБАЛ „Света Петка Български“, финансиран със средства от Министерството на здравеопазването, сградата на отделението беше обновена и в момента разполага с модерна среда, отговаряща напълно на съвременните изисквания. Боядисани са стените, поставена е нова подова настилка, монтирана е нова климатична система. Ремонтирани са санитарните възли, изградена е и инсталация за медицински газове и оповестителна система „Пациент – медицинска сестра“.

Обновената и осъвременена материална база и професионалните медици ще могат да осигурят много добра грижа за пациенти, нуждаещи се от лечение. С целевата субсидия от Община Нова Загора ще се подпомогне отоплението. Кметът Галя Захариева изказа задоволството си, че изградената нова среда за работа на медицинските специалисти ще бъде достъпна и за свои пациенти. Така жителите на общината, в труден за тях момент, ще имат възможност да получат помощ и лечение в Нова Загора.

Коментари към новината

Още новини от Здраве