Новини от област Стара Загора и България

"Августиада" 2023 ще представи над 250 вина, кулинария и много музика

Августиада 2023 ще представи над 250 вина, кулинария и много музика
Divident.€U Divident.€U

Традиционният за Стара Загора Фестивал на виното и културното наследство Августиада тази година ще проведе единадесетото си издание от 15 до 17 септември на открито, на Античната римска улица в центъра на града. Ето какво ще включва програмата на "Августиада 2023":

Фестивалът ще започне с конференция от 15.00 до 17.00 часа в залата на Регионалния исторически музей, а от 18 часа по пешеходната част на бул. "Цар Симеон Велики" ще потегли традиционното дефиле. То ще се предвожда от кандидатките за Царицата на "Августиада". В него ще дефилират участващите във фестивала винарни и други изложители, шеф готвачи от ресторантите на Стара Загора и възпитаници на ПГОХ Райна Княгиня, фолклорна група от Народно читалище Св. Климент Охридски 1858, Държавен куклен театър Стара Загора, Общинският духов оркестър и др. 

Официалното откриване ще се състои на 15 септември от 18.30 часа на сцената на Античната улица пред операта. Същата вечер от 20.30 часа отново на сцената на Античната улица ще започне един от кулминационните моменти на фестивала - изборът на Царица Августиада 2023. Първият ден ще представи изложение на вино и кулинарни продукти между 18 и 23 часа, което ще продължи и през следващите дни на фестивала.

На 16 септември ще се състои Гала вечер "Августиада 2023". Тя ще започне от 20.00 часа в Ресторант "Лион", до Общината със специално меню, музикална програма, вина от "Августиада" и Балканския винен конкурс. Кувертът за Гала вечерта е 60 лв.

В последния фестивален ден - 17 септември, от 12:00 до 17:00 часа ще продължи изложението на вино и кулинарни продукти. От 12:00 до 13:00 ще се състои Майсторски клас с наградените вина на Балканския винен фестивал 2022 на откритата сцена на Античната улица. В 16:30 часа ще бъдат обявени наградените вина на Августиада 2023.

По време на изложението ще могат да се дегустират над 250 вина, да се опитат различни кулинарни специалитети. Ще се презентират действащи занаяти, атракции от Регионален исторически музей.

През трите дни на сцената ще има разнообразна музикална програма. Входът е с билети от 10 лв. за един ден и 15 лв. за трите дни, които ще се продават на входа на изложението. Билети могат да се закупят предварително, препоръчително за групови посещения.

За комплексните посетители на събитията на "Августиада" 2023 е оформен VIP куверт на стойност 100 лв., включващ пропуск за трите дни на изложението, участие в майсторския клас, присъствие на Гала вечерта и на всички събития на фестивала. Всички куверти, без пропуските за изложението, трябва предварително да се закупят до 12 септември.

Августиада е мястото, където фирмите могат да договорят вина директно от производител при атрактивни условия. Изложението е отлична възможност, чрез предварително закупуване на входни билети, за награждаване на работници и служители и за организиране на фирмен тийм-билдинг.

За допълнителна информация, заявки за участие, билети и куверти, можете да се обръщате на тел. 042 626297, 0888 718677 и на имейл office@chambersz.com. Входни билети и куверти се заявяват и получават в офиса на Търговско-промишлена палата Стара Загора, ул. Георги С. Раковски 66.

 

Коментари към новината

Още новини от Туризъм