Новини от област Стара Загора и България

Официален чат на правителството във Viber ни информира за най-новото около COVID-19

314 04/05/2020 13:00 Общество България
Официален чат на правителството във Viber ни информира за най-новото около COVID-19
Divident.€U Divident.€U

Официален чат бот канал на правителствения портал за COVID-19 бе разработен от SoftServe България в партньорство с Rakuten Viber. Абонирането на потребителите за официалния български чат бот за Covid 19 може да се направи чрез този линк: https://vb.me/covid19bulgaria или като се потърси “Covid-19 Bulgaria” от основния екран на Viber.

Над 3.5 млн. потребители на Viber в България ще могат да намерят най-новата информация от официални източници за развитието на пандемията и предприетите от държавата мерки. Всеки потребител може да си направи бърз онлайн тест на базата на най-често срещаните симптоми за потенциалния риск от COVID-19. Важно пояснение е, че тестът не може да бъде интерпретиран като диагноза и затова - при повишен риск - той препоръчва контакт със специалист.

Каналът обединява на едно място статистика за заболеваемостта у нас, последните официални новини по темата, запис на брифингите на Националния оперативен щаб за борбата с COVID-19. Функционалността му позволява получаването на важни известия по темата в реално време. Каналът дава възможност и за изтегляне на мобилното приложение ViruSafe, което при констатиране на симптоми, въвеждани от потребителите, автоматично уведомява личните им лекари.

Проектът цели да подпомогне усилията на институциите в България за справяне с COVID-19. Инициативата е част от поетия ангажимент към правителството за дигитализацията на основни системи в страната в борбата с пандемията, в партньорство с Асоциацията за иновации, бизнес услуги и технологии (AIBEST).

Коментари към новината

Още новини от Общество