Новини от област Стара Загора и България

Трима нови с коронавирус в Старозагорско, 63 са новооткритите в страната

Трима нови с коронавирус в Старозагорско, 63 са новооткритите в страната
Divident.€U Divident.€U

За три нови случая на коронавирус в област Стара Загора съобщи на сутрешния си брифинг председателя на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Двама от тях са от община Казанлък - мъж на 56 г. и съпругата му. Те са настанени за лечение в Инфекциозна клиника в Стара Загора. Третият открит с коронавирус пациент в Старозагорско е млада жена, която е поставена под домашна карантина. Това е дъщерята на излекувания лекар от Стара Загора, чиято съпруга също е с COVID-19 в Инфекциозна клиника в Стара Загора, но вече е здрава и очаква да бъде тествана, за да бъде изписана.

В поставеното под карантина село Паничерево е създадена организация да бъдат извършени тестове на всички жители от 27-ми до 30 април, посочи главният държавен здравен инспектор д-р Ангел Кунчев. Засега там няма открити нови случаи. Изписаният паничеревец Иван Михайлов, който беше избягал от болницата в Стара Загора, е поставен под домашна карантина за 28 дни.

63 са новите случаи на COVID-19, регистрирани у нас. От тях в болница са настанени 25 лица. Общият брой на заразените вече е 1234 души.

Най-много случаи в са в Плевен – 19.

София - 16

Видин - 7

Благоевград – 5

Бургас – 4

Кюстендил – 3

Стара Загора – 3

Силистра – 2

Пазарджик, Перник, Пловдив и Ямбол - по един

Две нови заразени деца са открити миналата нощ - дете на 4 години в Плевен и на 12 г. в София. Състоянието им е добро, не са настанени в болница.

6 са новите случаи на заразени медици - един в София и пет във Видин. Общо заразените лица от медицинския персонал у нас са 135, което е 11% от всички заразени.

Излекуваните лица са 197, което е 16% от всички заразени. Има четири нови, като трима от тях са в „Пирогов“. Единият е бил интубиран 38 дни. Това е трети интубиран пациент, оздравява.

Починалите са двама души. Така общият им брой в България става 54 - мъж на 54 години в Инфекциозна бонлица, който е имал множество придружаващи заболявания и жена на 73 години в „Пирогов“ с карцином на белия дроб и други придружаващи заболявания.

В болници у нас към момента са настанени 285 души, от които в интензивни структури – 41.

Очаквайте подробности.

Коментари към новината

Още новини от Здраве