Новини от област Стара Загора и България

Председателят на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев става зам.-кмет

1379 01/06/2023 10:34 Политика Власт
Иван Станчев
Председателят на Общинския съвет в Чирпан Иван Станчев става зам.-кмет
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Иван Станчев е подал оставка като председател на Общинския съвет в Чирпан на последното заседание на местния парламент, което се проведе на 30 май. Поводът за това е, че преминава на работа в общината като зам.-кмет по икономическите въпроси. Станчев е трети мандат общински съветник и първи мандат председател на Общинския съвет.

„Основната сфера, върху която ще съсредоточа усилията си като зам.-кмет на Община Чирпан е бюджет и финанси, както и проектите, особено тези, които се реализират по МИГ - Чирпан. Имаме 8-9 проекта на местната инициативна група, които влизат във фаза на изпълнение. Важна задача за мен е и финализирането на проекта за новата индустриална зона на Чирпан“, каза за Divident.EU Иван Стенчев.

Той е завършил специалност „Изчислителна техника“ във ВМЕИ – Варна и „Финанси“ в УНСС – София. Заемал е различни ръководни длъжности в частния сектор. Освен председател на Общинския съвет на Чирпан, той е и общински ръководител на ПП ГЕРБ в Чирпан.
Новият председател на Общинския съвет предстои да бъде избран на следващо заседание на Общинския съвет. На предходното заседание са били подложени на гласуване имената на двама кандидати, които не са събрали нужното мнозинство.

Коментари към новината

Още новини от Политика