Новини от област Стара Загора и България

„Загорка“ връчва наградите на най-добрите проекти за Стара Загора

594 29/05/2023 08:57 Икономика Бизнес
Загорка  връчва наградите на най-добрите проекти за Стара Загора
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Най-добрата идея в конкурса ще се реализира със средства в размер до 50 000 лева

„Загорка“ ще връчи наградите на най-добрите проекти, взели участие в конкурса „Загорка зелен фонд“. Това ще стане утре, 30 май от 13 часа в лапидариума на Регионалния исторически музей в Стара Загора.
Чрез инициативата си „Загорка“ дава възможност да се реализира проект, свързан със зеленото бъдеще на Стара Загора.
Компанията продължава традицията да подкрепя значими проекти с екологична насоченост, като наред с темата за пестене на вода и енергия, форматът на инциативата обхваща широк спектър от проекти, насочени към иновациите и устойчивата градска среда.

В конкурса взеха участие 22 проекта, като 13 от тях са свързани с промяна на околната среда, а 9 проекта са за социална кауза. След награждаването ръководството на компанията ще представи Доклада си за устойчиво развитие.

„Загорка Зелен Фонд“ e създаден през 2011 г. като част от програмата на компанията за корпоративна социална отговорност и устойчиво развитие – „Създаваме по-добър свят“. Тя е инициатива, насочена към по-доброто бъдеще на регион Стара Загора и представлява национално съревнование за генериране на обществено значими идеи.

Най-добрата идея от конкурса „Загорка“ ще се реализира със средства в размер до 50 000 лв. Авторитетно жури оцени всички получени социални и зелени идеи и излъчи победител. Авторът или авторите на идеята ще получат парична награда в размер на 1 000 лв.

От 2011 г. до сега „Загорка Зелен Фонд“ е предоставила безвъзмездно над половин милион лева за устойчивото развитие на местната общност. Традиционно, инициативата е подкрепяна от местната власт и администрация в регион Стара Загора, водещи медии, независими експерти, неправителствени организации.

Коментари към новината

Още новини от Икономика