Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Движение „Нашият град“ със заявка за участие в местните избори

1443 18/05/2023 14:25 Политика Власт
Движение  Нашият град  със заявка за участие в местните избори
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Движение „Нашият град“ ще се включи в предстоящите местни избори с пълна листа от кандидати за общински съветници. Това съобщиха на пресконференция членове на движението.
В него участват близо 3000 старозагорци, то е отворено за всички, които искат нещата в родната Стара Загора да се случват, да се решават проблемите на хората и икономиката да се развива с бързи темпове, каза председателят на движението Петър Желязков. В настоящия Общински съвет „Нашият град“ има 1 общински съветник. Амбицията е за по-силно присъствие на членове на движението в новия Общинския съвет.

Освен че ще представи пълна листа от кандидати за общински съветници, гражданската организация ще излъчи кандидати за кметове във всички старозагорски села. Най-вероятно ще има и свой кандидат за кмет.
„Ние искаме да бъдем граждани, а не жители и да имаме активна гражданска позиция. Всеки един от участниците в движението има своя кауза, приоритети, по които ще работи активно“, каза Петър Желязков.

Членовете на движението ще решават преди всичко градските проблеми – осветление, пътища, битова престъпност. Организацията няма политически цвят.

Участниците в нея са с различни политически убеждения. В Движение „Нашият град“ участва и доскорошният лидер на ВМРО и общински съветник от групата на воеводите Антон Андонов. На предстоящите избори той ще бъде кандидат от Движението.

„Идеята да се присъединя към „Нашият град“ дойде още преди 3-4 години, когато Петър Желязков помогна със своя глас в местния парламент да бъде приета т.нар. Програма за образована раждаемост в Стара Загора. С тази програма са раздадени почти 400 000 лева и са подпомогнати 588 старозагорски семейства“, каза Андонов.
Движение "Нашият град" подготвя амбициозна програма за развитието на Стара Загора, която ще представи преди изборите.

Коментари към новината

Още новини от Политика