Новини от област Стара Загора и България

Нова бизнес възможност

Държавни служители на Оман посетиха ЦИЕС – Стара Загора

280 16/05/2023 17:07 Икономика Бизнес
Държавни служители на Оман посетиха ЦИЕС – Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

ЦИЕС очаква одобрение за сертифициране на омански фирми

Служители на Гражданска защита на Султанат Оман бяха на официално посещение в Центъра за изпитване и европейска сертификация в Стара Загора.
Посещението беше по инициатива на оманските власти във връзка с необходимостта на бизнеса в Оман да се обръща към одобрени от правителството лаборатории и органи по сертификация. Дирекцията Гражданска защита в Оман отговаря именно за издаване на тези одобрения.

Предвид утвърденото име и техническите средства, с които ЦИЕС разполага, Дирекция Гражданска защита на Оман се свърза с мениджмънта на дружеството за осъществяване на визитата.
По време на срещата, екипът на ЦИЕС представи дейността си и обясни работните процедури, които следва в качеството си на акредитиран и нотифициран орган.

Оманските служители посетиха лабораториите на дружеството и проявиха интерес към уникалното оборудване за изпитване за реакция на огън, за изпитване на машини и електрически съоръжения, и за изпитване на респираторни маски и защитно облекло. Те се убедиха във високата компетентност на ЦИЕС и изразиха увереност, че компанията ще бъде включена в листата на одобрените от тях организации. Очаква се това да стане до няколко седмици.

Напомняме, че в началото на миналата година ЦИЕС – Стара Загора стана първият български сертифициращ орган, признат в Обединените арабски емирства.
Така старозагорската компания се нарежда сред останалите 56 организации от цял свят, които имат право да изпитват и сертифицират продукти, които влизат на територията на Обединените арабски емирства.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика