Новини от област Стара Загора и България

ОДМВР-Стара Загора с мерки за реда и спокойното протичане на абитуриентските балове

снимка: архив
ОДМВР-Стара Загора с мерки за  реда и спокойното протичане на абитуриентските балове
Divident.€U Divident.€U

Полицията излезе с препоръки към абитуриентите

И тази година ОДМВР-Стара Загора е предприела необходимите мерки за обезпечаване на обществения ред, безопасността на движението по пътищата и недопускане на инциденти по време на абитуриентските балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май. В ход е традиционната кампания „Абитуриенти”. В тази връзка са проведени срещи с училищните ръководства и с представители на местната власт, както и беседи, свързани с безопасността на движението по пътищата, с ученици на които предстои завършване на последния етап от училищното образование.

В дните, когато ще се провеждат абитуриентските балове ще има засилено полицейско присъствие в районите около учебните заведения, където ще се събират автомобили, с които ще бъдат извозвани абитуриентите, маршрутите на тяхното придвижване и заведенията, където ще се провеждат тържествата с цел осигуряване на обществения ред, както и недопускане на инциденти при организираното придвижване на абитуриентите.

На място полицейските екипи стриктно ще следят за недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и такива, които нямат свидетелство за управление на МПС. Пътните полицаи ще контролират и за други нарушения по Закона за движение по пътищата.

Напомняме, че е задължително да се използват обезопасителните колани, с които са оборудвани превозните средства.

Ще се координират действията с организаторите на екскурзии за предпазване от инциденти по време на тържествата, а водачите на автобуси ще бъдат специално инструктирани.

 Препоръки: 

На бала се забавлявай! На пътя бъди отговорен!

Дори по време на баловете всички имат задължение да спазват Закона за движението по пътищата

Осигури си шофьор за преди и след бала и празнувай спокойно

Ако сам ще шофираш, не пий алкохол. Шофирането с алкохол в кръвта над 1,2 на 1000 е престъпление

Шофирането след употреба на наркотици е престъпление

Ако не си правоспособен водач, не шофирай

Бъди отговорен пътник

При нужда позвъни на телефон 112

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред