Новини от област Стара Загора и България

Съдят полицай, шофирал патрулен автомобил след употреба на алкохол

Съдят полицай, шофирал патрулен автомобил след употреба на алкохол
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Районна прокуратура-Стара Загора внесе обвинителен акт срещу на 51-годишен служител на полицията. В обвинението се казва, че на 25 януари тази година полицаят е управлявал служебен автомобил „Шкода Рапид“ след употреба на алкохол. Проверката с "Алкотест Дрегер" установила наличие на алкохол в кръвта на полицая 1,56 промила, което е престъпление по чл. 343 б, ал. 1 от Наказателния Кодекс.

51-годишният И.П. изпълнявал длъжността младши инспектор – старши полицай в Участък Павел баня към РУ - Казанлък при ОД на МВР – Стара Загора. Той имал правомощия да управлява патрулен автомобил - лек автомобил, марка „Шкода Рапид“.

На 25 януари в 20.30 ч., И.П. бил наряд в Участък - Павел баня към РУ- Казанлък. Същата вечер той шофирал патрулния автомобил от Павел баня до Казанлък. Когато стигнал до сградата на РУ –Казанлък, слязъл от колата и там бил тестван с техническо средство „Алкотест Дрегер”. Уредът отчел 1,56 на хиляда концентрация на алкохол в кръвта му на базата на издишания въздух.

Предвиденото от закона наказание за престъплението, в което И.П. е обвинен, е лишаване от свобода от 1 до 3 години и глоба от двеста до хиляда лева. Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи първо заседание по делото.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред