Новини от област Стара Загора и България

Новаторска интерактивна изложба "Поглед отвъд" в Художествена галерия Стара Загора

667 10/05/2023 08:11 Култура Изложби
Новаторска интерактивна изложба Поглед отвъд в Художествена галерия Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

В Художествена галерия Стара Загора на 13 май от 19:30 ч. се открива новаторска интерактивна изложба озаглавена "Поглед отвъд". В нея ще откриете за първи път, смел и иновативен подход към традиционното българско изкуство, представено чрез похватите на добавената реалност.

Куратор на проекта е Недко Боянов, който създава някои от дигиталните идеи и ръководи талантливите художници и бъдещи дизайнери от всички курсове на специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн" в Педагогически факултет на Тракийски Университет.

В изложбата ще се види как се допълват по изключителен начин традиционното и дигиталното изкуство и какво представляват новите интерактивни форми на изкуството.
Използвайки най-новата технология за добавена реалност, посетителите ще могат да се докоснат до българското традиционно изкуство и да го съпреживеят. Желанието на всички участници в експозицията е да се изследват начините, по които изобразителното изкуство може да се трансформирана, преосмисли и постави в съвременен контекст. Част от творбите са пресъздадени и анимирани, чрез изкуствен интелект.

"Поглед Отвъд" е смела и дръзка изложба, в която няма граници между изкуствата. Чрез нея се подпомага възприемането и познанието за българското изкуство.

Коментари към новината

Още новини от Култура