Новини от област Стара Загора и България

"Берое" падна вкъщи с 0:2 от смятания за аутсайдер в срещата "Хебър"

980 08/05/2023 18:23 Спорт Стара Загора
Берое падна вкъщи с 0:2 от смятания за аутсайдер в срещата Хебър
Divident.€U Divident.€U

„Берое“ загуби от „Хебър“ с 0:2 в последния мач от редовния сезон на efbet Лига. Гостите излязоха напред в резултата в 24 минута след попадение на Стефан Цонков, който се разписа с глава след изпълнение на корнер. Георги Търтов удвои преднината за своя тим в 72 минута, с което донесе и успеха за „Хебър“ в мача.

Наставникът на „Берое“ Николай Киров извърши четири промени в тима, спрямо последния двубой срещу „Лудогорец“. Като титуляри започнаха Иван Караджов, Уерди Мара, Божидар Пенчев и Тонислав Йорданов, които замениха Иван Гошев, Макс Челич, Васил Василев и Вини Трибуле.

В началните десетина минути играта бе равностойна, а головите положения и удари към някоя от вратите липсваха, но гостите постигнаха игрово преимущество в следващите десетина мунути.

На два пъти „Хебър“ изпълниха по два поредни корнера и на втория път успяха да открият резултата. Стефан Цонков бе най-съобразителен в наказателното поле и прати топката в мрежата след удар с глава – 0:1.

„Берое“ стигна до първата си сериозна опасност в 32 минута, когато Спас Георгиев центрира отлично в наказателното поле, но там Тонислав Йорданов се размина са милиметри с топката от около 7 метра.

Пет минути по-късно Серкан намери Тонислав Йорданов, който се обърна и стреля в долния ляв ъгъл, но Дебърлиев изби в корнер.

Минута преди изтичане на редовните 45 за първото полувреме Сана центрира прострелно. Топката влизаше в близкия ъгъл, но Дебърлиев успя да избие в корнер. След изпълнението Пенчев отправи удар, но право в ръцете на вратаря.

В началото на второто полувреме „Берое“ натисна съперника и създаде няколко ситуации. Най-добра бе тази в 51 минута, когато Василев проби и предостави за Мара, а той продължи за Серкан халфът стреля в движение, а топката рикошира в крак на бранител и излезе в корнер. Последваха две опасни центрирания пред вратата на „Хебър“, но те не доведоха до удар към вратата на Дебърлиев. В 56 минута Стоичков изпълни пряк свободен удар, но топката мина на метър над гредата.

Стефан Цонков отправи удар с глава след центриране от корнер в 64 минута, но Караджов улови. В ответната атака Каскардо центрира на втора греда, но там Тонислав Йорданов се размина на сантиметри пред опразнената врата. Гостите пратиха за втори път топката в мрежата на Караджов в 67 минута, но реферът отсъди корнер. ВАР потвърди решението на страничния съдия.

Васил Василев получи на границата на наказателното поле в 70. минута и стреля в долния ляв ъгъл, но Дебърлиев изби в корнер.

Две минути след това „Хебър“ удвои своята преднина. Живкович отне топката в половината на „Берое“, напредна, навлезе в пеналта и стреля. Топката срещна гредата и попадна в Георги Търтов, който я прати в опразнената врата – 0:2

Тисовски стреля силно и точно от около 25 метра в 88 минута, но Караджов спаси.

Така „Берое“ загуби от „Хебър“ с 0:2, с което остана на 12 място след редовния сезон, а "Хебър" е на 14-то място.

Коментари към новината

Още новини от Спорт