Новини от област Стара Загора и България

Болен с коронавирус избяга от старозагорската болница, искал вкъщи

Болен с коронавирус избяга от старозагорската болница, искал вкъщи
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

58-годишен пациент от гурковското село Паничерево, настанен за лечение с коронавирус в Инфекциозната клиника на Университетската болница в Стара Загора, е избягал тази сутрин. Той е хванал такси, с което е стигнал до Паничерево, където е бил задържан преди да стигне до дома си, каза кметът на селото Атанас Граматиков.

Като причина за бягството пациентът обяснил, че не вижда смисъл да лежи в болницата, където, според него, му слагали само инсулин, тъй като е диабетно болен. Избягалият пациент е женен и искал да се върне при семейството си, тъй като и сам можел да си слага инсулин, по думите му.

Директорът на УМБАЛ "Проф. д-р Ст. Киркович", проф. Йовчо Йовчев потвърди, че пациентът е бил върнат обратно в болницата от полицията. За да бъде превозен обратно в Паничерево е изпратена специализираната линейка за пациенти с коронавирус.

Според проф. Йовчев става дума за един от първите пациенти от Паничерево. Бил е настанен в отделението за коронавирус на Инфекциозна клиника с температура, двустранна пневмония и общо отпаднало състояние. "Успяхме да го стабилизираме с антибиотично лечение и лекарствена терапия на хининова основа, сега състоянието му е значително подобрено, но е рано да бъде изписан", посочи проф. Йовчев.

Срещу нарушителя е образувано досъдебно производство и го заплашва глоба и затвор до 2 години.

В отделението за пациенти с коронавирус в Инфекциозна клиника в Стара Загора има още четирима пациенти от Паничерево. В селото се оформя гнездо от заразени с вируса, заради неспазване на ограничителните мерки. 9 души в селото са под карантина, защото са се върнали от чужбина. На 18 април с чартър от Лондон се очаква в селото да се върне нова група от около 50 жители на селото, допълни кметът Атанас Граматиков.

Коментари към новината

Още новини от Здраве