Новини от област Стара Загора и България

Проф. Йовчев: В Стара Загора няма пациент с коронавирус в интензивно отделение

Проф. Йовчев: В Стара Загора няма пациент с коронавирус в интензивно отделение
Divident.€U Divident.€U

19 нови случаи са регистрирани в страната за последните 24 часа, общият брой на заразените у нас вече е 695. Нарастването спрямо предния ден е с 2.8%.

Проф. д-р Йовчо Йовчев, директор на УМБАЛ Четири от новите случаи са в област Стара Загора, както информирахме вчера. Двама от новите старозагорски случаи са съпругата и синът на установен с коронавирус, който от седмица се лекува в Инфекциозна клиника на Университетска болница в Стара Загора.

Другите двама са от гурковското село Паничерево – единият болен е съпругата на шофьора на работническия автобус, който беше открит с коронавирус преди 2 дни, вторият е мъж от селото, който няма родствена връзка тях. И четиримата нови пациенти са настанени за болнично лечение в Инфекциозна клиника в Стара Загора.

Настанените за лечение нови пациенти в Инфекциозна клиника в Стара Загора са в задоволително състояние. Нито един от лекуващите се в момента в старозагорската Инфекциозна клиника 21 пациенти не е настанен в интензивно отделение. Те се лекуват с антибиотици и лекарства на хининова основа.

Проф. Йовчев заяви, че се надява всеки момент да бъдат изписани още пациенти, ако контролите им дадат отрицателни резултати за вируса. Инфекциозна клиника разполага със 70 легла, така че сме далече от запълването им и се надявам така да си останем, допълни още той в интервю за БНР "Радио "Стара Загора".

Останалите нови случаи са в София – 14 и в Благоевград - 1.

Излекуваните вече са 81 души.

Още 4 души са починали. Общият брой на хората с коронавирус, които са загубили живота си, е 35 души. Регистриран е нов случай на заразен медик – акушерка. Броят на заразените медици вече е 37.

Коментари към новината

Още новини от Здраве