Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Хванаха 13 да шофират след употреба на алкохол или наркотици при полицейска операция

Хванаха 13 да  шофират след употреба на алкохол или наркотици при полицейска операция
Divident.€U Divident.€U

За времето от 10.04.2023г. до 17.04.2023 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 3358 МПС и 6326 лица.
Съставени са 1164 фиша и 208 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В същия период са установени общо единадесет водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – шест от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, пет - с над 1,2 на 1000. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират двама водачи, а шестима, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 16 неправоспособни водачи.
От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 336 проверки, установени са 218 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 9 проверки, установени са 16 нарушения.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред