Новини от област Стара Загора и България

Стара Загора участва в едно от най-големите туристически изложения в света - EMITT

Стара Загора участва в едно от най-големите туристически изложения в света - EMITT
Divident.€U Divident.€U

От 12 до 15 април, в Истанбул се провежда едно от най-големите туристически изложения в света - EMITT. То бе отложено заради опустошителното земетресение в Турция през февруари месец.
Щандът на Стара Загора е един от 10-те, представящи България на общо 108 кв. м. изложбена площ на Министерството на туризма. Предимствата на 8-хилядолетният град споделя екипът на отдел "Туризъм и младежки дейности" към Общината. Предвидени са и редица срещи, които имат за цел привличане на нови туристически и бизнес проекти в областта. Освен Стара Загора, участие вземат София, Варна, курортите Свети Константин и Елена и Албена, както и водещи туристически агенции в България.

26-то Източно-средиземноморско международно изложение за туризъм и пътувания ежегодно привлича хиляди професионалисти от туристическия бизнес, както и ентусиасти, търсещи нови и вълнуващи възможности за пътувания в целия свят. Събитието очаква над 30 000 посетители от над 110 държави.
Турският министър на туризма Мехмед Ерсой посети щанда на Стара Загора и се запозна отблизо с културно-историческото богатство на Града на липите.

Коментари към новината

Още новини от Туризъм