Новини от област Стара Загора и България

"Загорка" пуска на пазара ново пиво – „Ариана Лятно“

4326 11/04/2023 09:25 Икономика Бизнес
Загорка пуска на пазара  ново пиво –  Ариана Лятно
Съдържание от Загорка Съдържание от "Загорка"

Новото пиво е направено по специална рецепта, с ароматен хмел, лека горчивина и свежест

Една от най-популярните марки бира в България – Ариана, вече предлага на консуматорите Ариана Лятно - ново свежо пиво с намигване към предстоящите топли и слънчеви месеци. Ариана Лятно, част от портфолиото на ЗАГОРКА, е лагер пиво, което е направено по специална Ариана рецепта с ароматен хмел, който придава на бирата както свежест, така и приятна лека горчивина. Пивото е отговор на търсените от консуматорите вкусови характеристики като супер пивкост и по-ниско алкохолно съдържание от 3.8%.

Ариана Лятно е  свежа лека бира, подходяща за моментите споделени с приятели и близки – независимо дали навън или у дома, когато качеството и вкуса са на първо място. Лагер пивото се предлага в стъклена бутилка за връщане от 330 мл, с интересен и свеж дизайн, както и в кен от 330 мл, и в удобна PET опаковка от 1500 мл.

Стъклената бутилка Ариана Лятно за многократно използване подкрепя усилията на ЗАГОРКА за ефективно използване на ресурси, като целта на пивоваря е да насърчава консуматорите да връщат бутилките, за да могат да бъдат използвани отново и отново в производството и подкрепя тенденцията потребителите да търсят по-добри за природата алтернативи. Благодарение на действия като връщането на стъклени бутилки, консуматори, дистрибутори и клиенти на ЗАГОРКА допринасят за един по-добър свят в път към нулеви въглеродни емисии. За останалите видове опаковки, като кенове и РЕТ бутилки, ЗАГОРКА приканва консуматорите да изхвърлят в специалните контейнери за разделно събиране, за да могат да бъдат рециклирани.

„Ариана Лятно" е  новата линия на компанията под марката Ариана, която да отговори на очакванията на консуматорите за супер пивка бира. Носи лекия дух на лятото и не на последно място е на атрактивна цена. Студено отлежало за още повече свежест и лекота, пивото Ариана Лятно предлага не само страхотен вкус, но и нови формати и опаковки за бирения пазар, които ще привлекат нови потребители към марката и ще направят портфолиото на Ариана още по-конкурентно“, сподели Елица Иванова, мениджър маркетинг за България в ЗАГОРКА, част от корпорация HEINEKEN.


За ЗАГОРКА АД е част от корпорация HEINEKEN.  Ариана е част от портфолиото на пивоварна ЗАГОРКА - водещ производител на бира в България. Пивоварната на ЗАГОРКА АД има над 120-годишна история, датираща от създаването на първо пивоварно дружество в Стара Загора. През 1994 г. ЗАГОРКА АД се присъединява към глобалното семейство на HEINEKEN. От тогава до днес компанията се ангажира да развива своя бизнес устойчиво и отговорно чрез платформата си за устойчиво развитие „Създаваме по-добър свят“, като насочва своите усилия в три сфери, в които може да направи положителна промяна: опазване на околната среда, социална устойчивост и отговорна консумация.

През 2013 г. МОСВ отличава „Загорка” АД с наградата „Зелена България” за бизнес с цялостен принос за опазване на околната среда. От 2015 г. ЗАГОРКА е в челните места в конкурсите за „Най-зелена компания” в сектора на бързооборотни стоки.

Портфолиото на компанията предлага разнообразие от висококачествени продукти, които отговарят на вкуса на взискателния български потребител – Загорка, Heineken, Ариана, Birra Moretti, Amstel, Stolichno, Starobrno, Desperados и сайдер Крадецът на ябълки. Безалкохолните предложения, които дават възможност за отговорен избор на бира с 0.0% алкохол: Загорка 0.0%, Heineken 0.0 и Ариана Радлер 0.0%.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика