Новини от област Стара Загора и България

Три машини в Стара Загора не сработиха, в тези секции ще се гласува само с хартия

726 02/04/2023 08:23 Политика Избори 2023
Три машини в Стара Загора не сработиха, в тези секции ще се гласува само с хартия
Divident.€U Divident.€U

Изборният ден в Старозагорски избирателен район започна нормално, съобщиха от областната дирекция на полицията. Предприети са всички необходими мерки за охраната на обществения ред, пожарната безопасност и осигуряването на спокойно протичане на гласуването.

В три от секциите машините за електронно гласуване са имали проблем - затова в тях днес ще се гласува само с хартиена бюлетина.

493 са секциите, които отвориха  врати и посрещнаха избиратели  в Старозагорски регион.  211 са избирателните секции в община Стара Загора. От тях 150 са в града, 54 са в селата, 4 са в специализирани институции и 3 са ПИК (с подвижна избирателна кутия), сочи справката към днешна дата на Дирекция „Гражданско състояние“ на Общинска администрация.

Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес и са съотносими към действията на МВР, на денонощната телефонна линия 02 9011298 и имейл izbori2023@mvr.bg.

Създадена е организация и звената на Дирекция „Български документи за самоличност“ ще работят в днешния ден от 08.30 до 19.00 часа. Те ще издават удостоверения (за изгубени/откраднати/повредени/унищожени лични карти и документи с изтекъл срок) с оглед на упражняване на избирателните права на гражданите.

Припомняме, че в изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите. Забранява се ползването на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане на начина на гласуване. Служителите на Министерството на вътрешните работи се намесват за възстановяване на реда, когато това е необходимо и има съответно решение на избирателната комисия.

Коментари към новината

Още новини от Политика