Новини от област Стара Загора и България

Парламентарни избори 2023

Влади Въргала: Референдумът на БСП срещу джендър идеологията е надпартийна кауза за оцеляването на нацията

Влади Въргала: Референдумът на БСП срещу джендър идеологията е надпартийна кауза за оцеляването на нацията
Съдържание от Коалиция БСП за България Съдържание от Коалиция "БСП за България"

Актьорът и режисьор Владислав Карамфилов, известен като Влади Въргала, се срещна с граждани пред шатрата на "БСП за България" в Стара Загора. Пред старозагорци той обяви мотивите си против навлизането на джендър идеологията в българските училища и я определи като „провокация и агресия на достойнството за обезличаване на личността“.

Въргала е част от Инициативния комитет за провеждането на референдум с въпроса: “Подкрепяте ли обучение и възпитание на непълнолетни лица, свързани с промяна на пола и друг пол, освен мъжки и женски, в образователната система на България?“.

"Не съм партийно ангажиран, но заставам тук до партийно ангажирани хора, без никакви угризения и чиста съвест. Защото това, за което се създаде тази инициатива, е много по-важно от всякакви политически пристрастия", каза с тревога актьорът. Според Въргала партиите трябва да обединяват хората, а инициативата на БСП-лидера Корнелия Нинова за референдума той определи като надпартийна.

"Няма значение кой каква политическа принадлежност има, когато става дума за нацията, за оцеляването й, за ценностна система на всяка личност. Смисълът на тази провокация е да се противопоставяме един на друг. Става дума за националната сигурност на България, за оцеляването на нацията", категоричен бе Карамфилов.

Той представи опита на Унгария в успеха й да запази идентичността си и да се предпази от това, въпреки европейския натиск. По думите му правителството на Унгария стимулира семейството като значима клетка на обществото, насърчава младите, подкрепя децата и въвежда изключителни условия за семействата.

"Необходими са много срещи с компетентни хора в областта на психологията, образованието, духовенството, които спокойно да обясняват какви са опасностите от навлизането на джендър идеологията в училищата", каза още популярният актьор и допълни, че първите закони, които се подготвят да бъдат приети веднага след започване работата на новия 49-и парламент и създаване на новото правителство са именно свързани с прокарването й.

На срещата присъства водачът на старозагорската листа на "БСП за България" Георги Гьоков и кандидатите за народни представители Николай Каварджиклиев, Велина Атанасова, Неделин Марков и Неделин Матев.

Събирането на подписи за допитването в Стара Загора се осъществява в предизборната шатра на БСП. Желаещите в областта да подкрепят провеждането на референдума могат да го заявят чрез подписката в клубовете на БСП по общини.

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари към новината

Още новини от Политика