Новини от област Стара Загора и България

Фолклорен ансамбъл "Нашенци" кани на концерт любителите на българската музика

326 27/03/2023 12:55 Култура Сцени
Фолклорен ансамбъл Нашенци кани  на  концерт любителите на българската музика
Divident.€U Divident.€U

На 19 април в 19.00 ч. сцената на Държавна опера Стара Загора се бъде гостоприемен дом на хармонията и красотата на българските песни и танци с празничния концерт на ансамбъл „Нашенци“.
Познатият на поколения старозагорци Фолклорен ансамбъл „Нашенци“ ще отправи своя сърдечен поздрав към жителите и гостите на града. Зрителите ще имат възможността да се насладят на феерията от багри, музика, песни и танци. На сцената на Операта ще бъдат представени както емблематични утвърдени хореографии, така и нови музикално-танцови композиции от различни фолклорни области. Групата за автентичен фолклор при ансамбъла ще зарадва публиката с вдъхновените си емоционални изпълнения. Своя танцов дебют ще направят и най-малките изпълнители – децата от подготвителната школа към „Нашенци“.

Концертът е реверанс към всички поколения изпълнители, оставили дълбока диря в над 40-годишната история на ансамбъла. Но същевременно е завет и към младите творци – бъдещите пазители на неугасващия огън на фолклорното наследство.

Ансамбъл „Нашенци“ благодари на Община Стара Загора за любезното съдействие.

Билети за концерта можете да закупите на касата на Държавна опера Стара Загора!

Ценители на българската музика, песни и танци, добре сте ни дошли!

Коментари към новината

Още новини от Култура