Новини от област Стара Загора и България

Окрупняване

„М+С Хидравлик“ придоби италианската компания Oleotecno Hydraulic Components Srl.

173 15/03/2023 16:10 Икономика Бизнес
М+С Хидравлик  придоби  италианската компания Oleotecno Hydraulic Components Srl.
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

Казанлъшката компания притежава най-големия пазарен дял на хидравлични мотори в Италия

Казанлъшкото хидравлично предприятие „М+С Хидравлик“ обяви официално, че на 13 март е придобило 90% от капиталовите дялове на италианската компания Oleotecno Hydraulic Components Srl. – дългогодишен партньор и най-големият дистрибутор на „М+С Хидравлик“ АД.
Фирма Oleotecno Hydraulic Components Srl. е доказала устойчивост на своя растеж и качество на работа, предоставяйки отлично обслужване и сервиз на богатата си клиентска база. Благодарение на съвместните усилия на нашите компании, „М+С Хидравлик“ вече притежава по-големия пазарен дял на хидравлични мотори в Италия, казва Владимир Спасов, прокурист на компанията.

Той допълва, че придобиването е резултат от съгласуваните стратегически цели на двете страни за укрепване на лидерската позиция на „М+С Хидравлик“ на глобалния хидравличен пазар като водещ производител на хидравлични мотори, хидростатични сервоуправления, спирачки, клапани и аксесоари за тях, както и за разширяване стратегическото присъствие на компанията и глобалното развитието на търговската марката „М+С Хидравлик“.
“М+С Хидравлик” е лидер в производството на хидравлични изделия, с над 98% дял на продукцията за износ.

Основните акционери в „М+С Хидравлик“ са „Стара планина холд“ АД с 31%, „Индустриален капитал холдинг“ АД с 22% и „М+С 97“ АД с 24%.

През 2021 г. казанлъшкото предприятие увеличи обема на продажбите си с 48% спрямо предходната 2020 г. С 10% са се увеличили и наетите работници и служители. В дружеството работят 1300 души, докато преди две години те са били 1180.  "М+С Хидравлик“ значително е увеличило пазарите си независимо от ковид кризата и проблемите, предизвикани от войната с Украйна. „ Още през 2020 г успяхме да спечелим доста нови проекти. Те са в сектора на селското стопанство, пътни строителни машини.

При нас има доста сериозна диверсификация на риска във връзка с това, че областите на приложението на изделията ни са разнообразни. Дори някой от секторите да не е в цветущо състояние, при другите има възможност за реализация“, казва Спасов. Той допълва, че пазарният дял на компанията се увеличава във връзка с много по-доброто и позициониране на пазара.

Коментари към новината

Още новини от Икономика