Новини от област Стара Загора и България

Парламентарни избори 2023

Халил Летифов: България се нуждае от политическа и икономическа стабилност

Халил Летифов: България се нуждае от политическа и икономическа стабилност
Съдържание от ДПС Съдържание от ДПС

Развитието на страната преминава през политическата и икономическа стабилност, през решаване на кризите и постигане на стабилност в пенсионната система, здравеопазването, инвестициите. Това обобщи по време на среща в Стара Загора водачът на листата и заместник – председател на ДПС Халил Летифов, който заяви и позицията си за развитието на българския туризъм.
Летифов споделя разбирането, че освен планинския и морския туризъм, страната ни има перспектива за развитие на балнео и СПА туризма, особено старозагорският регион, предвид лечебните минерални води на Павел баня, минералната водата в Ягода, Овощник и Старозагорски минерални бани.

България е втора страна в Европа по минерални извори след Исландия, като българските са с различен минерален състав в различните региони;
Минералните води на Овощник, Старозагорски минерални бани, Павел баня и Ягода са богатство;

Културният туризъм все още не е достатъчно популяризиран, няма достатъчно добра инфраструктура, но постигането на стабилност и предвидимост в политиката и държавността, могат да го изведат на челните позиции;

Старозагорският регион има потенциала да изпревари в туристически аспект развитието на редица български дестинации, защото тук се намират: Долината на тракийските царе с всички тракийски могили, Тракийската гробница, която е под закрилата на ЮНЕСКО, Шипка, Бузлуджа, минералните извори с лечебна вода, маслодайната роза и всички съпътстващи я празници в Казанлък, Павел баня, Гурково – въобще богатото културно-историческо наследство;

Много важни за постигането на всичко това обаче са инвестициите, но не само инвестициите в хотели и ресторанти, а в хората.

„1,7 млн. души работят извън пределите на България. При срещите ми с такива хора те казват, че са готови да се върнат в страната ако ние политиците им предоставим стабилност и сигурност в утрешния ден. Защото несигурността в утрешния ден тук,  в България, кара хората, отишли да изкарват хляба си в чужбина, да търсят сигурност там“, каза водачът на листата на ДПС в Стара Загора.
Той допълни, че България може да върне тези хора само с политическа и икономическа стабилност. Заради тях и заради всички други, които живеят и се трудят  в България, сме длъжни да го направим.
Това  може да стане на първо място с Вашата подкрепа на ДПС с № 13 в бюлетината на 2 април, каза Халил Летифов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

 

Коментари към новината

Още новини от Политика