Новини от област Стара Загора и България

Откриха над килограм синтетичен наркотик в жилище в Стара Загора

Откриха над килограм синтетичен наркотик в жилище в Стара Загора
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

В специализирана полицейска акция в Старозагорско са арестувани петима мъже и една жена за разпространение на наркотици

Метамфетамин с тегло 1,030 кг иззеха криминалисти от ОДМВР-Стара Загора, Второ РУ-Стара Загора и служители от сектор „СТД“ при ОДМВР-Стара Загора. Полицейските служители са извършили личен обиск на 44-годишен мъж в Стара Загора и на ползваното от него жилище, в което са открими над килограм от синтетичния наркотик.

В хода на специализираната полицейска операция полицейските служители са задържали двама мъже на 42 и 39 години в лек автомобил на паркинг в близост до път в момент на извършване на сделка с наркотично вещество. В колата са открити и иззети полиетиленови пакетчета, съдържащи бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло около 1.4 грама. В паркираната в съседство кола е задържан 36-годишен мъж. При проверка на адрес в с. Могила, обитаван от 28-годишна жена е открита зелена тревиста маса-марихуана с тегло 0,36 гр. и бяло кристалообразно вещество - метамфетамин с тегло 0,35 гр.

Общо петима мъже и една жена са били задържани за срок до 24 часа по ЗМВР.

Образувано е досъдебно производство по чл.354а,ал.1 от НК. По досъдебното производство в качеството на обвиняеми са привлечени двама мъже на 44г. и 42 г.за извършено престъпление държане на високорискови наркотични вещества с цел разпространение. Двамата обвиняеми са задържани за срок от 72 часа с Постановление на Окръжна прокуратура – Стара Загора.

Снимки: ОДМВР - Стара Загора

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред