Новини от област Стара Загора и България

Хванаха бременна лекарка със съпруга си да превозват мигранти

Хванаха бременна лекарка със съпруга си да превозват мигранти
Divident.€U Divident.€U

Бременна в 7-ия месец лекарка от Пловдив е хваната да шофира автомобил с нелегални мигранти в района на Хасково. В схемата е замесен и военнослужещ на 44 години, който шофирал пилотната кола, осигуряваща сигурността на мигрантите. По-късно стана ясно, че военният и бременната лекарка живеят на съпружески начала.

В колата са превозвани четирима сирийски граждани, от които единият е бил скрит в багажника. Предполага се, че четиримата са били взети в района на парк "Кенана" в Хасково, за да потеглят към София.

Каналджийската група се оказа особено интересна, след като стана ясно, че третият помагач е изчезналият от дома си в село Труд 25-годишен мъж - Георги, за когото майка му алармира предния ден в социалните мрежи, че го издирва и пусна негова снимка. Георги се оказа в ареста, заедно с каналджиите на мигранти, съпричастен с тяхната завера.

"Бременната жена е хващана в престъпления и преди - с наркотици, уличавана е, че е шофирала след употреба на наркотици. Групата е обект на разследване на военна полиция, които работят по случая от известно време", това коментира в Стара Загора министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев.

"24 часа" съобщи, че арестуваната бременна лекарка е д-р Ирена Персенска от УМБАЛ "Пловдив", където работи в отделението по анестезиология.и интензивно лечение. Тя е била освободена под гаранция от 5000 лева, след като е настояла, че се нуждае от спешна медицинска помощ.

Министър Демерджиев подчерта, че докато в Наказателния кодекс не се предвидят по-строги наказания за каналджиите, мераклии от най-различни страни ще идват в България, за да превозват мигранти.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред