Новини от област Стара Загора и България

Над 400 грации събра тазгодишното издание на турнира по художествена гимнастика за купа „Берое“

838 27/02/2023 20:15 Спорт Стара Загора
Над 400 грации събра тазгодишното издание на турнира по художествена гимнастика за купа  Берое
Divident.€U Divident.€U

Два дни, над 400 грации показваха умения в спортна зала „Иван Вазов“. В 12-тия турнир по художествена гимнастика за купа „Берое“ се състезаваха 30 клуба от цялата страна, като в надпреварата се включиха и отбори от Украйна и Гърция. Старозагорските клубове бяха „Берое“, „Импала“ и „Елит“. Те представиха най-новите си композиции за 2023 година. Спортен клуб „Елит“ взе Купа „Берое“, връчвана за най-многобройни състезатели по време на турнира.

Стотиците участници бяха поздравени от ресорния зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова, както и от началника на отдел „Спортни дейности“ Петко Крумов.

За втори път бе връчен и специален приз „Карамфила Абаджиева“, посветен на създателката на красивия спорт под липите. Отличието се дава на треньора на най-добре представилата се състезателка при девойките старша възраст, както и при жените. Тазгодишният му носител е Мирослава Батаклиева от клуб „Левски – Триадица“ – София. Наградата връчи дъщерята на легендарната Карамфила Абаджиева - Златка Абаджиева.

Главен съдия на състезанието бе Ана Бошева.

Организатор на станалия традиция турнир са Спортен клуб по художествена гимнастика „Берое“, с подкрепата на Община Стара Загора и спонсори.

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт