Новини от област Стара Загора и България

Маратон Стара Загора 2023 очаква своите бегачи

881 20/02/2023 16:09 Спорт България
Маратон Стара Загора 2023 очаква своите бегачи
Divident.€U Divident.€U

Маратон Стара Загора „Бягането – начин на живот“ посреща Стара Загора за седми път на 9 април. Желаещите ще могат да избират между три дистанции – класическата от 42,195 км, полумаратон – 21 км и 10.5 км. Това дава възможност на повече маратонци да премерят сили. Всеки участник ще получи рекламна тениска, а успешно завършилите дистанциите 42км, 21км и 10.5км ще получат и медал за участие за спомен. Цялата информация за събитието, условията, както и възможност за регистрация, може да намерите на адрес: https://www.marathonstarazagora.com/registration.php

Отворен пункт за регистрация ще има и пред Община Стара Загора на 7 април, от 14.00 до 19.00 часа, както и на 8 април – от 9.00 до 19.00 часа. В деня на маратона, записвания ще се правят до 9.00 часа.

Стартът на Маратон Стара Загора, Полумаратон и дистанцията 10.550 км ще бъде даден пред Община Стара Загора (бул. “Цар Симеон Велики“ 107). Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики“, след което състезателите преминават по бул. „Никола Петков“. В района на отбивката за кв. „Зора“ правят обратен завой и по същия маршрут се насочват отново към сградата на Общинска администрация. Дължината на една обиколка е 10.550 км.

Атлетите, които са част от маратона, пробягват четири обиколки, в полумаратона – две, а в дистанцията 10.550 км. - една обиколка.

Организационният комитет на Маратон Стара Загора приветства всички доброволци, желаещи да вземат участие в това уникално спортно събитие. Търсят се мотивирани, всеотдайни и грижовни личности, които да бъдат в помощ на състезателите. Задачата им ще бъде да раздават стартови пакети, да са част от подкрепителните пунктове, да помагат при маркиране на трасето и следят за спазване на правилата от участниците и други съпътстващи събитието дейности.

Всеки, на възраст между 14 и 60 години, желаещ да бъде доброволец, може да остави име и телефон за връзка на e-mail: starazagoramarathon@abv.bg.

 

 

Коментари към новината

Още новини от Спорт