Новини от област Стара Загора и България

Казанлък отбеляза 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски

573 18/02/2023 14:02 Духовност Личности
Казанлък отбеляза 150 години от гибелта на Апостола на свободата - Васил Левски
Divident.€U Divident.€U

С тържествено честване за 150-годишнината от гибелта на Апостола на Свободата Васил Левски Община Казанлък почете подвига и делото на героя на България пред бюст-паметника на Дякона в парк „Васил Левски“.

Деца от Народно читалище „Искра - 1860“ припомниха с литературно-музикална програма „150 години безсмъртие“ живота и веруюто на Апостола: „Васил Левски – пламенният, неустрашимият, вдъхновен борец-революционер, пожертвал живота си в служба на народа и отечеството си, символ на героизма и патриотизма, духовник и християнин“.

След едноминутно отдаване на почит със свеждане на глава официалните лица, представители на културни институти и родолюбиви организации, деца от детски градини и училища отрупаха бюст-паметника на Апостола с цветя и отдадоха поклон. Почетен караул дадоха представителите на Регионален клуб „23 Пехотен Шипченски полк“.

Сутринта в съботния ден започна с отслужване на панихида в памет на Апостола в храм „Света Троица“, където той се разкрива пред свещениците при посещението си в Казанлък. По-късно бяха поднесени цветя пред паметната плоча на Левски на бул.“23 Пехотен Шипченски полк“.

Поклон пред подвига на Апостола на българската свобода!

Коментари към новината

Още новини от Духовност