Новини от област Стара Загора и България

Учениците от СУ "Васил Левски" с поредица от прояви в чест на патрона си

420 17/02/2023 18:00 Духовност Личности
Учениците от СУ Васил Левски с поредица от прояви в чест на патрона си
Divident.€U Divident.€U

От началото на седмицата старозагорското СУ „Васил Левски“ реализира няколко инициативи, посветени на отбелязването на 150 години от обесването на Апостола на Свободата - патрон на училището.

Една от дейностите бе провеждане на анкета с ученици, учители, служители в училището и граждани на Стара Загора. Въпросът, който децата задаваха, бе „Какво е за вас Левски?“. Отговорите на анкетираните ще бъдат обобщени и ще получат гласност в деня на поклонението пред Апостола.

Вторникът бе ден за състезание – „Лъвски скок“ показаха ученици от I – IV клас.

На 16 февруари, в СУ „Васил Левски“ с учениците от III клас и VI клас се проведе учебен час, посветен на живота и делото на Васил Иванов Кунчев. Децата показаха знания, свързани с интересни факти от живота на Апостола. Момичетата и момчетата се постараха със 150 думи да посочат какво чувстват и мислят за Левски. В същия ден, в залата на училището, възпитаниците от VI клас участваха в състезание на тема „Знам за Апостола“ . Сформираните отбори имаха за цел да покажат колкото може повече знания за живота на Левски.

Във фоайето на училището е експонирана изложба, посветена на 150 години от гибелта на Дякона.

Ученици ще почетат своя патрон и на 18 февруари, когато ще се включат в общоградското отбелязване на годишнината, което започва в 11.00 часа, пред паметника на Васил Левски в Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Духовност