Новини от област Стара Загора и България

РЗИ - Стара Загора с безплатни изследвания за ХИВ и хепатит на Свети Валентин

РЗИ - Стара Загора с безплатни изследвания за ХИВ и хепатит на Свети Валентин
Divident.€U Divident.€U

РЗИ - Стара Загора отбелязва днешния Ден на влюбените Свети Валентин със събития, свързани с превенция на болести предавани по полов и кръвен път, съобщи директорът на инспекцията д-р Ваня Карабойдева.

По повод традиционния втори етап от Националната анти СПИН кампания, РЗИ Стара Загора обяви следните инициативи:

Всички желаещи гости и граждани на гр. Стара Загора могат да се възползват от възможността безплатно да се консултират и изследват за ХИВ, хепатит В и хепатит С с бързи тестове на следните места:
- На 14.02.2023 г. от 12.00 ч. до 14.00 ч., Тракийски университет, Медицински факултет, „Кабинет по семейно планиране и сексуално здраве“ - съвместна инициатива с Българска асоциация по семейно планиране, клан Стара Загора

- На 14.02.2023 г. от 12.00 ч. до 14.00 ч., с мобилния кабинет на РЗИ - Стара Загора в централна градска част на Стара Загора, съвместна инициатива с БМЧК - Стара Загора. Консултациите и изследванията ще се извършат от обучени лекари от РЗИ – Стара Загора – консултанти на КАБКИС 10.

Вчера се проведоха интерактивни обучения в учебни заведения в гр. Стара Загора на тема „Рисково сексуално поведение“ сред десетокласниците на ПГКНТ „М. Балкански“ , гр. Стара Загора.
Днес, 14 февруари в 10.50 ч. същите обучения ще се проведат с 9-ите класове в старозагорската ПГМТТ „Н. Й. Вапцаров“, а на 16 февруари от 12.30 ч. с представители на Ученически парламент в СУ „М. Горки“ в Стара Загора.

КАБКИС 10 при РЗИ – Стара Загора ще предоставя услуги за безплатно консултиране и изследване за ХИВ, хепатит В и С през целия ден на 14 февруари г. от 9.00 ч. до 16.30 ч. в кабинета на адрес гр. Стара Загора, ул. „Ст. Караджа“ № 10 – административна сграда на РЗИ – Стара Загора.

Коментари към новината

Още новини от Здраве