Новини от област Стара Загора и България

За 2022 година

1,5 млн.лева са постъпили в старозагорската хазна от актове за нарушения

1,5 млн.лева са постъпили в старозагорската хазна  от актове за нарушения
Сашка ПАНАЙОТОВА Сашка ПАНАЙОТОВА

621 административни акта е издала за миналата година Община Стара Загора. Най-много са нарушенията на обществения ред – 303. Нарушенията при използване на превозни средства са 237, по Закона за ветеринарно-медицинската дейност – 23. Нарушенията, свързани с управление на отпадъците, замърсяване на околната среда са били 43. Принудително задържани със скоби са 3963 автомобила.За принудително репатриране и наказателен паркинг са регистрирани 2265 нарушения.
126 излезли от употреба превозни средства са премахнати от общинските терени, а наложените глоби с фиш са 17 569.
Толкова години след въвеждане на зелена зона, нарушенията в тази посока в Стара Загора продължават да се увеличават, коментира Живко Тодоров.
Продължават и вандалските прояви в паркове, на Античния форум и други места. Във връзка с ограничението им за в бъдеще общинското ръководство предвижда увеличаване на камерите в кварталите и централната градска част на Стара Загора.
Според Тодоров наложените актове са доказателство, че от една страна общината упражнява необходимия контрол, а от друга, че нарушителите на обществения ред продължават да се увеличават

Коментари към новината

Още новини от Общество