Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Учениците се върнаха в клас за два дни, след това излизат в междусрочна ваканция

Учениците се върнаха в клас за два дни, след това излизат в междусрочна ваканция
Divident.€U Divident.€U

Учениците се върнаха днес в клас в Старозагорски регион, няма информация за проблеми или много отсъстващи в отделни учебни заведения, съобщи за Divident.EU изпълняващият длъжността началник на Инспектората по образование в Стара Загора Милена Йолдова.
Грипната епидемия в Старозагорска област е до 31 януари, но учениците се върнаха в клас на 30 и 31 януари с цел безпроблемно приключване на първия учебен срок и оформяне на успеха. Целта е да предотвратим проблеми с оформянето на оценките, коментира Йолдова.

Още в сряда учениците излизат в междусрочна ваканция, която ще продължи до края на седмицата.
Нямаме висок процент на отсъстващи днес, учебните часове протичат нормално, съобщават от ръководството на ПГСАГ „Лубор Байер“. От там допълват, че няма да имат проблем с наваксване на учебното съдържание заради грипната ваканция и оформянето на успеха за срока.

В Начално училище „Димитър Благоев“ в Стара Загора ситуацията с отсъстващи болни ученици е същата, каквато е била и преди обявяването на грипната епидемия.
„При нас нямаше много болни деца. И преди грипната ваканция, както и сега отсъстват около 10 от общо 253 ученици“, съобщава директорът Жана Минчева.
И при по-малките деца грипната ваканция няма да окаже влияние на цялостната подготовка , учебният материал ще се навакса, съобщават от ръководството.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование