Новини от област Стара Загора и България

Спортист на годината в Казанлък за 2022 г. отново е Теа Арезу от спортен клуб "Аргус ММА"

1038 24/01/2023 21:00 Спорт България
Спортист на годината в Казанлък за 2022 г. отново е Теа Арезу от спортен клуб Аргус ММА
Divident.€U Divident.€U

ФК "Розова долина"бяха отличени за цялостен принос

За втора поредна година Спортист на Казанлък за 2022г. е Теа Арезу от Спортен клуб ,,Аргус ММА“ с треньор Красимир Аладжов. Тя бе отличена на традиционната официална церемония за избор на Спортист на годината, която се проведе тази вечер в Казанлък. Към многобройните си успехи на спортния терен през изминалата година Теа добави бронз за националния отбор от европейското първенство в Италия. Спортните й постижения получиха признание от Българската спортна федерация по ММА. Тя бе отличена избежду десетки спортисти, които ни правиха горди и ни усмихваха с победи през миналата година.

Награда за цялостен принос за развитието на най-масовия спорт в Община Казанлък бе връчена на Футболен клуб „Розова долина“ с президент Георги Мермеклиев.

,,Отбор на годината“, измежду четири номинации за 2022 г., за завоюваното почетно трето място в държавното първенство при жените Демакс Лига стана Волейболен клуб ,,Казанлък“ с председател Васил Аргиров и изпълнителен директор Деко Григоров.

За треньор на 2022г. Комисията избра майстора на спорта по спортна гимнастика Мариана Ламбова, която изведе на първите национални места ансамбъла и състезателките по художествена гимнастика през изминалата година.

Десет най-добри спортисти на Казанлък бяха отличени тази вечер на официалната церемония, десет млади надежди с безспорни успехи и други четири деца на Казанлък, с категорични успешни завоевания в първите си спортни години.

Плакет за Спортист № 2 и грамота за висок принос в сферата на спорта в Казанлък получи Илиян Дянков от Спортен клуб по карате ,,Шори Доджо“, който завоюва 2-ро индивидуално и 3-то отборно място на световното първенство по карате до-шотокан през 2022 г. и стана първият българин завоювал 6-ти дан на престижната Японска Карате Асоциация.

Под номер 3 специалната комисия класира състезатаеля, веднъж вече награждаван за Спортист на Казанлък през 2018г. - Любомир Богданов от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов. Любо стана девети на европейското първенство при мъже, първи на престижен международен турнир и зае почетното трето място на държавно първенство.

Четвърта в почетната класация се нарежда Йоанна Недялкова от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков за постиженията й като републикански шампион и по трите дисциплини - скорост, боулдър и трудност.

Среброто на националния шампионат в хвърляния диск донесе 5-о място за Радостина Гачева от Лекоатлетически спортен клуб ,,Цветанка Христова“ с треньор Светла Миткова.

 Безкрайната борбеност на Иван Бонев от Клуб за екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков бе оценена със 6-а позиция в класирането.

 Спортист на Казанлък за 2022 г. под № 7 е Иван Цончев – Мотоциклетен спортен клуб ,,Алба Дамасцена“, който неотклонно следва спортната си страст към мотоциклетизма.

Осми в отличените спортисти на Казанлък за миналата година стана голмайсторът Пламен Колев от Футболен клуб „Розона долина“, който за последните 15 години е отбелязал 76 гола за Розите.

Сребърният медал на държавното първенство по колоездене през 2022 г. донесе 9-о място на Иван Тодоров с треньор Иван Карапетров, Колоездачен клуб ,,Лястовица-1905“.

Десети в отбора на най-добрите спортисти за 2022 г. в Казанлък стана сребърният медалист на държавното първенство по ММА Ергюн Муртев от Спортен клуб ,,Брадърс ММА“ с треньори Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев.

Десет млади спортни таланти на Казанлък бяха наградени от дългогодишния шампион в свободната борба, носител на златния пояс на 43-ото издание на международния турнир „Дан Колов“ Божидар Бояджиев. Престижните призове, които поощряват спортния хъс на по-малките отидоха при: Георги Христов - Клуб по карате,,Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков, Световен шампион отборно и индивидуално първенство, Мария Караиванова от Клуб по атлетика ,,Пендарева“ с треньор Петя Пендарева за първото място на Европейските детски лекоатлетически игри в Бърно, Чехия, Ан- Мишел Христова, Клуб по карате ,,Шори Доджо“, треньор Илиян Дянков за спечеленото 3-то отборно място на Световното първенство и победното злато на Европейското, за успеха като държавен шампион по ММА за кадети Теодор Марков - Спортен клуб ,,Брадърс ММА“, треньори Тенчо Караенев и Дориан Дерменджиев, за победа на републиканския шампионат при момчета старша възраст Павел Димитров от Колоездачен клуб ,,Лястовица-1905“ с треньор Иван Карапетров.

Сред първите десет на младите спортни таланти бяха отличени още: Самуил Гигов от Клуб по карате ,,Шори Доджо“ с треньор Илиян Дянков за завоюваното първо място отборно на световно първенство и 3-то място - индивидуално, капитанът на отборите девойки и кадетки и спечелено 6-о място на Европейско първенство в Чехия и квалификации за Европейско първенство в Турция Симона Анастасова – Волейболен клуб ,,Казанлък“, Държавният шампион при юноши младша възраст Кевин Хаджиев от Колоездачен клуб ,,Лястовица- 1905“ с треньор Иван Карапетров, Републиканският шампион при кадети Зорница Желева от Клуб по таекуондо ,,Кентавър“ с треньор Николай Богданов, Държавният шампион и златен медалист на Национална купа за деца Мария Колева от Клуб по екстремни спортове ,,СЕЛТ“ с треньор Никола Недялков.

Със специални награди бяха поощрени усилията и огромните спортни постижения на най-малките спортни надежди на Казанлък. Плакет и грамота получиха: 8-годишната Ния Малчева, най-младият състезател по шахмат на Казанлък, който донесе злато от Европейския шампионат на Европейския съюз и дебютира на европейско и световно първенство, 14-годишният Стефан Мочев към Мотоциклетен спортен клуб „Дамасцена Алба“, който вече е републикански шампион по ендуро. Макс Даниел Костов, 8-годишен, който извоюва почетното 3-то място на националния шампионат по картинг.

По време на церемонията бяха връчани и няколко специални награди за личностни постижения. За благородна постъпка през миналата година бе поздравен възпитаникът на Футболен клуб ,,Розова долина“, настоящ състезател на Футболен клуб ,,Струмска слава“ Цветомир Цанев. Заедно със свой приятел при гостуване в чужбина намират голяма сума пари и кредитни карти, които без колебание момчетата връщат веднага. За проявената доблест бе връчена наградата „Лъвско сърце – добрият пример“.

Коментари към новината

Още новини от Спорт