Новини от област Стара Загора и България

ВиК ремонтът в Стара Загора не се осъществява по правилния начин, смятат депутати

4558 24/01/2023 10:53 Политика Опозиция
ВиК ремонтът в Стара Загора не се осъществява по правилния начин, смятат депутати
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Ремонтът стартирал със закъснение от 1 година и 6 месеца

Реализацията на ВиК проекта в Стара Загора не се осъществява по най-правилния начин. Смятаме, че възложителят по проекта трябва да отговаря за хаоса в града, каза на пресконференция Радослав Василев, депутат от „Продължаваме Промяната“.

Депутатите от „Продължаваме Промяната“ са задали въпроси към ресорните министерства – МОСВ и МРРБ във връзка с ВиК ремонтите в Стара Загора.

„Хората се притесняват от замърсяване на въздуха. В момента имаме редица сигнали от граждани за качеството на изпълнение, преасфалтиране, липсата на маркировка , както и за други довършителни дейности. Много са и гражданите и търговците в града, които понасят финансови загуби от строителните работи“, посочи Василев.

От МОСВ отговорили, че протоколът за строителните дейности по ремонта в Стара Загора е издаден на 20 ноември 2020 година, а реализацията на проекта започва едва на 4 април 2022 г. Така стартът на реализацията започва с 1 година и 6 месеца закъснение. Скъсените срокове определено са проблем, но отговорност за това носи възложителят, смятат от „Продължаваме Промяната“. Възложителят трябва да проведе нормално действие на процеса и да отговаря за графика на разкопаване и хаоса в града, смята Василев.

От партията коментираха и високата цена на водата в Стара Загора. Те припомниха, че тя е била заложена в 5-годишния бизнес план развитие на дейността на ВиК – Стара Загора за периода 2022 – 2026 г.
Ако някой не е съгласен с увеличението на цената има механизъм, по който може да обжалва, както са направили други общини като Бургас, Поморие и Силистра, посочи депутатът.

Коментари към новината

Още новини от Политика