Новини от област Стара Загора и България

Крадци задигнаха 250 метра магистрален кабел между Тулово и Дъбово, хванаха ги

Крадци задигнаха 250 метра магистрален кабел между Тулово и Дъбово, хванаха ги
Divident.€U Divident.€U

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми четирима мъже за кражба на 250 метра магистрален кабел между ж.п. гарите на Тубово и Дъбово.

Кражбата станала в нощта на 18 срещу 19 януари. Четиримата мъже пристигнали на местопрестъплението с кирка, лопата, нож и режещ инструмент. Намерението им било да присвоят кабела, собственост наДП “НКЖИ-Поделение „Сигнализация и телекомуникации“ гр. Пловдив.

В деня преди кражбата четиримата мъже са проучили района на междугарието Тулово – Дъбово, км 220+100 в землището на община Мъглиж, изкопали дупки, подготвяйки се за извършване на кражбата.

През нощта срязали и издърпали 250 метра сигнален магистрален кабел, който навили на четири топа. По време на пренасяне на кабела били забелязани от полицейски служители и предприели бягство. След преследване те са били задържани.

Двама от установените извършители - Е.Ч., на 28 г., и Х.С., на 36 г., са осъждани за кражби и имат криминалистически регистрации.

Днес, 23 януари 2023 г., Районна прокуратура – Стара Загора ще внесе в Районен съд - Казанлък искане за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред