Новини от област Стара Загора и България

В Чирпан

„Бъдещност“ инвестира в роботи за повишаване на производителността

5043 22/01/2023 11:11 Икономика Бизнес
Бъдещност  инвестира в роботи за повишаване на производителността
Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА Автор: Сашка ПАНАЙОТОВА

Чирпанското предприятие планира значителни инвестиции през 2023 година

Чирпанското предприятие за производство на хидравлични разпределители „Бъдещност“ планира значителни инвестиции през 2023 г. Средствата ще бъдат насочени към закупуване на нови машини, роботизация на производството, както и изграждане на собствен соларен парк, каза за Divident.EU Георги Зъбчев, собственик на компанията.

Предприятието е реализирало успешно 9 европейски проекта, насочени към модернизация на производството. В резултат на получените средства е повишена значително производителността. В производството са внедрени роботи, които гарантират прецизност в изработката на изделията.

Акцент в инвестициите, предвидени за 2023 г., ще бъде соларният парк, чрез който ръководството се надява да оптимизира разходите за ел. енергия. Все още се работи върху проекта на соларния парк, част от който може да бъде разположен върху покривите на производствените сгради.

История Компанията е основана през 1902 г. като промишлено металообработващо предприятие. Нарежда се сред първите представители на развиващата се индустрия в България в началото на 20 век.

От 1978 г. чирпанското предприятие се специализира в производството на хидравлични разпределители. Днес, то произвежда стотици хиляди изделия от различни модели и модификации. Продукцията на „Бъдещност“ е насочена основно за вграждане в селскостопански и строителни машини. Компанията доставя хидравлично оборудване на своите клиенти в Европа, Южна и Северна Америка, Близкия Изток, Австралия и Нова Зеландия. Разработва клиентски решения и продукти.

„През последните 20 години стъпихме на традициите, използвахме знанията на хората, успяхме да се развием и да станем желан партньор на международните пазари“, казва Георги Зъбчев. През 1997 г., когато е приватизирано предприятието, производствените фондове са напълно амортизирани. Новите собственици подновяват сградите, модернизират производствените халета и ги оборудват с нови машини. Днес продукцията на „Бъдещност“ почти изцяло е за износ.

С пулса на пазара „За да се развиваме успешно, има само едно важно условие - да даваме на пазара това, от което той има нужда в момента. Нашата дейност е свързана изцяло с удовлетворяване на нуждите на клиентите“, подчертава Георги Зъбчев.

В края на 2022 г. компанията има повече от 30% ръст в продажбите в сравнение с 2021 година, половината от който се дължи на увеличен обем на продукция. Продукцията на един зает в дружеството през 2022 г., ще е повече от 160 000.лв.

Почти всяка година чирпанското предприятие отбелязва ръст в оборота си. Изключение прави само ковидната 2020 година, когато получихме значителна помощ от държава, която не може да не бъде отчетена.

Днес в предприятието работят 227 души. Към момента „Бъдещност“ има повече от 30 вакантни места за специалисти и обучаеми.

Заплатите в предприятието са атрактивни а наетите на работа имат възможност да усъвършенстват знанията и уменията си на работното място или в професионален учебен център.

Коментари към новината

Още новини от Икономика