Новини от област Стара Загора и България

БСП връща във вторник мандата, пак отиваме на предсрочни избори

1320 21/01/2023 23:59 Политика Власт
БСП връща във вторник мандата, пак отиваме на предсрочни избори
Divident.€U Divident.€U

БСП връща неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство, а страната отива на поредни предсрочни избори. Социалистите искаха президентът да ги приеме още в понеделник, но това ще стане във вторник.
"Търсихме решение за излизане от политическата криза. Поканихме всички лидери от парламентарно представените партии. Обсъдихме проведените днес разговори. Обсъдихме възможните стъпки оттук-нататък и решихме – връщаме третия мандат", каза пред журналисти в парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Това развитие е напълно очаквано, защото още преди президентът Румен Радев да реши отново да даде третия мандат на социалистите, от заявките на останалите формации беше ясно, че БСП няма да намери нужната подкрепа за редовен кабинет. Това се потвърди и на провелата се по-рано в петък лидерска среща между Нинова и председателите на ГЕРБ, ДПС и "Български възход". По време на разговорите Бойко Борисов обяви, че е готов да управлява с БСП, но в експертно правителство и не в рамките на този парламент.

Лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че решението за връщането на мандата е взето на съвместно заседание на Изпълнителното бюро и парламентарната група на партията.
"Оставаме отворени за разговори, които са важни за България и за българския народ с всички", каза Нинова.

Коментари към новината

Още новини от Политика