Новини от област Стара Загора и България

В Стара Загора

Денонощен противогрипен кабинет е разкрит в Клиниката по педиатрия на Университетска болница

Денонощен противогрипен кабинет е разкрит в Клиниката по педиатрия на Университетска болница
Divident.€U Divident.€U

Денонощен противогрипен кабинет е разкрит в Клиниката по педиатрия и в Инфекциозно отделение към Университетска болница в Стара Загора. Това съобщи за Divident.EU директорът на болницата проф. Йовчо Йовчев. Кабинетът обслужва деца до 18 –годишна възраст. Всички пациенти, които имат нужда от болнична помощ, ще бъдат хоспитализирани.
От 40 легла в Клиниката по педиатрия, на този етап са заети 35. Със заповед на директора на болницата са разкрити допълнително 10 легла.

В Клиниката по педиатрия са хоспитализирани деца с усложнения на вирусни инфекции. Те най-често са лекувани амбулаторно, като в повечето случаи са използвани не само темепратуропонижаващи средства, но и антибиотици. „Това усложнява нашата дейност. Ако след диганостиката на вирусната инфекция, тя не е с усложнения, не са необходими антибиотици, казват лекарите.“ Най-честите усложнения от инфекцията, които водят до хоспитализация на децата, са бронхиолити, пневмонии и дихателна недостатъчност.

От клиниката казват, че има случаи на деца с комбинирана инфекция - ковид с грип или ковид с респираторно-синцитиален вирус.

Коментари към новината

Още новини от Здраве