Новини от област Стара Загора и България

Модерна система за зъбни импланти прилагат в Медико-дентален център "Естетика" в Стара Загора (ВИДЕО)

11066 24/12/2022 09:12 Здраве Лечение
Съдържание от Клиника Бушкалова Съдържание от Клиника "Бушкалова"

Медико-дентална клиника „Естетика“ на д-р Диана Бушкалова е лечебното заведение  в Стара Загора, в което утвърдени специалисти вече поставят съвременни зъбни импланти при изключително конкурентни цени.

С откриването на клиниката в началото на октомври 2022 година, в нея работи сертифицираният имплантолог, орален и лицево-челюстен хирург д-р Мартин Трифонов, който е преподавател във факутлетата по дентална медицина на Пловдивския университет.

Създателят на Медико-денталната клиника „Естетика“, д-р Диана Бушкалова казва, че с привличането на д-р Трифонов е изпълнена една от важните цели – тук да бъде мястото, където пациентите да получават дентална услуга, свързана с хирургия, на изключително високо ниво. „Защото, когато човек достигне до етапа да има проблемен зъб, за който предстои по-сериозна интервенция и тя трябва да бъде решена на място, е нужен опитен специалист като д-р Трифонов“, посочва тя.

Когато има загубен зъб и трябва трайно да се реши проблема, имплантите са изключително добър вариант, категоричен е д-р Трифонов. Той се занимава активно с импланторогия повече от 15 години, възвръщайки усмивките на хора, които са смятали, че никога повече няма да имат красиви и здрав зъби на празното място в устата си.

Имплантите са най-добрия заместител на загубения зъб. Те са изработени от специална титаниева сплав, подобна на зъбен корен със спираловидна форма, която се навива вътре в челюстта на мястото на загубения зъб. Това е революционно решение, открито още миналия век, доказано научно, което работи много добре“, посочва д-р Мартин Трифонов.

Преди да се насочи към имплантологията, д-р Трифонов дълги години лекува случаи на тежка патология като орален и лицево-челюстен хирург. „Но имплантологията ми допадна много  като начин на работа. А моментът, когато видя щастливите усмивки на пациентите отново на лицата им, ефектът от възстановената дъвкателна функция, ми дава огромно удовлетворение от работата“.

Д-р Мартин Трифонов е представител за България на денталната имплантна система AlphaBio. Той е и опитен демонстратор, който учи колегите си как правилно да поставят зъбни импланти. Преминал е изключително много курсове в чужбина.

„Доволен съм от тази имплантна система, която съм проверил в практиката си в продължение на над 15 години. Тя има много богат набор от видове импланти, и като модели, и като размери. Развита е и в областта на дигиталната имплантология, има отличен сервиз и складова база като наличности“, казва д-р Трифонов.

Медико-денталният център „Естетика“ разполага с една от най-модерните операционни в България. „Тази операционна  дава възможност на пациентите да имат избор - как да бъде извършена услугата, след като се консултират със специалист – дали да е стандартно, с поставяне на упойка, или  това да стане в операционна зала, която специално сме подготвили и която е оборудвана по всички най-модерни изисквания, за да може пациентът да получи т.нар. медикаментозен сън и когато процедурата приключи, той да излезе от операционната без да помни каквито и да е неприятни усещания, напълно удовлетворен от крайния резултат“, казва д-р Диана Бушкалова.

Поставянето на зъбен имплант е трайно решение на проблемите с липсващи зъби. „Аз съм виждал и 30 – 40-годишни импланти. Съпругата ми има имплант от 15 години, който вече дори е забравила точно къде се намира. „Това е най-хубавото - да не усещаш поставения зъб като чуждо тяло, защото имплантът се е интегрирал идеално с организма“, посочва д-р Трифонов.

„Гостувал съм в много клиники, в много други клиники съм работил – някъде за кратко, другаде за по-дълго. Изключително съм благодарен на д-р Бушкалова, че ме покани в тази невероятна клиника, може би една от най-хубавите в България. Нейното предимство е, че имам истинска операционна с апарат за наркоза, където се извършва истинска обща анестезия с интубация – това е най-доброто за пациента, когато трябва да се правят някакви по-дълги интервенции. Тук имам и невероятен екип, с който работим отлично“.

Медико-денталният център „Естетика“ разполага и със модерно оборудвана зъботехническа лаборатория. Тя дава огромно предимство, защото позволява на място да се направят временни зъби на пациента и той да излезе от клиниката така, както е дошъл. Когато се извадят зъби е най-добре да се поставят имплантите и върху тях да се сложат временни зъби.

„Денталните импланти са инвестиция, която много дълго служи на човека. Пациентите В българия за какво ли не дават, пари, но все още не оценяват високо инвестицията в здраве. Поставянето на зъбен имплант е инвестиция не само в хубава усмивка, но най-вече във възстановяване на дъвкателната функция и оттук на правилното и пълноценно хранене“, категоричен е д-р Трифонов.

Медико-дентална клиника „Естетика“ в Стара Загора се намира на адрес ул. „Антон Марчин“ 51 с вход от север откъм улица „Свети Княз Борис“.

Повече информация и какви са възможностите за записване на час за преглед и консултация за поставяне на импланти ще получите от сайта на медико-дентална клиника „Естетика“ в Стара Загора и на телефон 0882/618227.

Коментари към новината

Още новини от Здраве