Новини от област Стара Загора и България

„Кремък“ откри модерен мониторингов център на 30-годишния си юбилей (ВИДЕО)

1357 23/12/2022 13:32 Икономика Бизнес
Divident.€U Divident.€U

Една от най-големите компании за сигурност и охрана в България – „Кремък“, отбелязва 30 години от създаването си. Днес компанията, тръгнала от Стара Загора, има свои офиси във всички областни градове на Южна България и в част от Северна. В продължение на 7 години е най-голямата фирма за сигурност в Северна Македония, но заради многобройните си ангажименти днес съсредоточава дейността си основно в България.

Нейният основател и собственик Митко Йорданов казва: „Най-голямата наша гордост е, че устояхме на всякакви бури, кризи, които ни съпътстват постоянно, каквито ни съпътстват и в момента. Не само, че устояхме, но станахме лидер в нашата област, защото не се изкривихме нито по мутренски направления, нито по някакви неприсъщи дейности в охранителния бизнес. Нямаме спорни обекти – не охраняваме дискотеки или персонални охрани на заможни хора.

От създаването си на 22 декември 1992 година до днес „Кремък“ фокусира дейността си върху охраната и сигурността на големите промишлени обекти в България". Клиенти на „Кремък“ са eлектроразпределителни дружества, предприятия - част от комплекса „Марица Изток“, топлоелектрически централи, соларни паркове, газопреносни оператори, компании от аутомотив сектора, добивни предприятия, ВиК дружества, търговски вериги и други. Днес „Кремък“ осигурява охрана на над 150 индустриални обекта, включително такива от национално и стратегическо значение и над 17 000 обекта с технически системи за сигурност и видеонаблюдение. В компанията работят 1300 души с тенденция до няколко месеца да нараснат на 1500.

Едно от важните оръжия на „Кремък“ в борбата с престъпността е разработената и патентована от основателя на компанията Митко Йорданов, Красимир Трифонов, инженери и ИТ специалисти на фирмата, иновативна система за сигурност и контрол на съоръжения, измерващи величини. Иновативната система за сигурност на „Кремък“ стои в сърцето на открития навечерието на 30-годишнината модерен мониторинг център. Чрез него 365 дни в годината, 24 часа в денонощието се наблюдават 17 000 индустриални обекта в цялата страна.

Над 100 охранителни автомобила са готови да реагират до няколко минути при Системата е приложена най-вече в електроразпределителни компании, работи в рискови квартали и селища с големи потребители, курорти. Постоянно покачващата се цена на труда пряко се отразява в цената на охранителната услуга. Това налага компанията заедно със своите клиенти да прилага все повече технологични решения за охрана.

Екипът на „Кремък“ е един от най-опитните в изграждането на охранителни системи, използващи интелигентно видеонаблюдение с много високо ниво за сигурност. Прилагат това собствено ноу-хау в десетки соларни паркове, които се охраняват не с камери, а използвайки компютри с очи. Освен във физическия свят, КРЕМЪК вече охранява своите клиенти във виртуалния свят.

Заедно с екип от експерти с над 18 години опит в киберзащитата, компанията стартира най-новата си услуга „Киберсигурност“. Наред с ежедневната работа, постоянен спътник на „Кремък“ е благотворителността. Тя подпомага талантливи младежи в неравностойно положение, подкрепя обществени инициативи, културни и спортни събития, образователни проекти. Компанията поддържа собствен образователен център, в който подготвя своите кадри.

По договор с Техническия университет в Габрово през следващата година ще завърши първият випуск инженери, получили образованието си изцяло с издръжката на „Кремък“. Те ще се включат като свежа сила в развойната технологична дейност на компанията.

Коментари към новината

Още новини от Икономика