Новини от област Стара Загора и България

Изложба "Спонтанност" откриват студенти на Педагогическия факултет на ТрУ

Изложба Спонтанност откриват студенти на Педагогическия факултет на ТрУ
Divident.€U Divident.€U

Студентите от специалност “Педагогика на обучението по изобразително изкуство и графичен дизайн” в Педагогическия факултет на Тракийския университет изпращат 2022 г. с емоционална и експресивна изложба със заглавие “Спонтанност”.
Посетителите на изложбата могат да видят творчески експерименти, изпълнени чрез смесването на смесени изобразителни техники и графика.

Заглавието “Спонтанност” иска да насочи вниманието на публиката в две посоки. Първата показва резултатите от свободното абстрактно рисуване на студентите, вдъхновено от абстрактния експресионизъм на американския художник Джаксън Полък. Втората е абстрактната концепция на експониране, вдъхновена от геометричната абстракция на нидерландския художник Пийт Мондриан, затова студентските експерименти са в жълто, синьо, червено и черно паспарту и разкриват търсена геометрия в пространството.

Изложбата е експонирана на втория етаж в Културен център - Стара Загора ще се открие на 20.12.2022 г. от 17 ч. Може да бъде разгледана до 23.01.2023 г.
Събитието се провежда с подкрепата на Община Стара Загора и Тракийски университет.
Плакат и корица: Иоанна Виденова, студентка в 4-ти курс ПОИИГД

Коментари към новината

Още новини от Образование