Новини от област Стара Загора и България

Студенти от СА „Димитър А. Ценов“ и работодатели участваха в кариерни борси

Студенти от СА  Димитър А. Ценов  и работодатели участваха в кариерни борси
Divident.€U Divident.€U

345 студенти и ученици от Стопанската академия „Димитър Ценов“ в Свищов и училища в крайдунавския град се включиха в организираните 6 Кариерни борси там.
Сред участниците в Борсите бяха и казанлъшки студенти в Академията в Свищов.
В тях участваха работодателски организации от публичния, бизнес и неправителствен сектори (общинска администрация, застрахователни дружества и застрахователни брокери, банки, счетоводни къщи, организации в сферата на туризма, ресторантьорството, търговията и обзавеждането).

Срещите между потенциалните бъдещи работодатели и служители се проведоха по проект № BG05M2OP001-2.016-0004-C01 „Икономическото образование в България 2030“.
Проектът е финансиран от Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“, със съфинансиране от Европейския съю,з чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове.

Бенефициент на проекта е УНСС, а партньори са Стопанска академия, Бургаският свободен университет, Националната спортна академия и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ).
Целта на кариерните борси е да се подпомогне кариерната ориентация и реализация на студентите от Стопанска академия, обучаващи се в професионално направление 3.8. „Икономика“, както и да се създадат и доразвият активни партньорски взаимоотношения с работодателите, взели участие в организираните форуми.

Кариерните борси са насочени към подпомагане професионалното ориентиране и кариерно консултиране на настоящи и бъдещи студенти; реализирането на партньорства с работодатели и работодателски организации; предоставяне на информация, относно свободни стажантски и работни позиции; улесняване на работодателите в процеса на подбор и обучение на бъдещи кадри; организиране на кариерни форуми, практически обучения, семинари и майсторски класове с участие на представители на практиката.

Чрез проведените през октомври и ноември кариерни борси се скъси дистанцията между „работодател“ и „кандидат“, който би могъл да стане „служител“, и се подпомогна процеса на кариерна реализация на студентите на пазара на труда.
Стопанската академия в Свищов е сред предпочитаните ежегодно висши училища в страната от казанлъшките зрелостници.

Освен тях още едно казанлъшко участие имаше в Дните на кариерата:
Фирма, „Мегакомерс Груп“ ООД с ТМ Kancelarski.com – Казанлък, е партньор на Стопанската академия в Свищов, в програмата „Наука и образование за интелигентен растеж“.
Всички рекламни и информационни материали за свищовските борси, организацията и провеждането им, както и за информиране на медиите, относно провелите се събития, са дело на казанлъшката фирма.

 

Коментари към новината

Още новини от Образование