Новини от област Стара Загора и България

Тежка катастрофа край Стара Загора отне живота на мъж и две жени

Тежка катастрофа край Стара Загора отне живота на мъж и две жени
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Тежка катастрофа на пътя между старозагорските села Тракия и Средец отне живота на трима души днес по обед. Загинали са две жени на 42 и 58 години и един мъж на 38 години, а шестима други са ранени.

Окръжна прокуратура–Стара Загора наблюдава досъдебно производство по случая.

Инцидентът е станал днес около 11,20 часа. Според първоначалната информация лек автомобил, марка „Ауди“, управляван от 45-годишен мъж се е сблъскал с миниван, марка „Сеат Алхамбра“, управляван от 38-годишен водач.

В резултат на удара са починали водачът на минивана и две жени, които пътували в него. Пострадали са още 6 лица – водачът на лекия автомобил „Ауди“ и спътникът му, както и други четирима пътници в минивана – две жени и двама мъже. На същите се оказва медицинска помощ. Пробата за употреба на алкохол на водача на лекия автомобил е отрицателна.

Работата по изясняване на причините и условията, довели до настъпването на тежкото произшествие, продължава под надзора на Окръжна прокуратура - Стара Загора. Извършва се оглед на местопроизшествието, предстоят разпити на свидетели - очевидци и изготвянето на множество експертизи.

Мястото на тежкото пътно произшествие е посетено от Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред