Новини от област Стара Загора и България

Откриват официално обновената зона по ул. "Търговска" в центъра на Ямбол

1068 28/11/2022 15:31 Общество България
Откриват официално обновената зона по ул. Търговска в центъра на Ямбол
Divident.€U Divident.€U

Утре в 10:00 часа на улица „Търговска“ № 2, между зелените площи и сградата, в която се помещава Инспекция по труда, ще започне официалната церемония за откриване на реновирания обект по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол – втори етап“.

Реализацията на проекта промени коренно централната част на Ямбол, създавайки модерен и функционален вид на пешеходната зона в търговската част на града.

Откриването на обновената улица "Търговска" ще започне с тържествен водосвет.

Общата стойност на проекта е 1 978 901 лева, от които европейското съфинансиране е 1 682 066.39 лева и национално съфинансиране - 296 835.25 лева.

По проект бяха извършени строително-монтажни работи на пешеходната част от ул. „Търговска“ – част I - от пл. „Освобождение“ до ул. „Бяло море“ – пешеходна зона за движение на пешеходци, специализирани автомобили и автомобили със захранващи функции, алея за велосипедисти, малък площад на кръстовището с ул.„Бяло море“ с декоративна настилка.

В част II от пешеходната ул.„Търговска“ между ул. „Бяло море“ и ул. „Преслав“ са изградени пешеходна зона за движение на пешеходци, специализирани автомобили и автомобили със захранващи функции, алея за велосипедисти, малки площади на кръстовищата с ул. „Кабиле“ и ул. „Св. св. Кирил и Методий“ с декоративни настилки.

Извършена е още рехабилитация на части от улиците „Бяло море“ и „Кабиле“ и „Св. Св. Кирил и Методий" с изграждане на нови пътни настилки и подмяна на съществуващи бордюри и тротоари.

Коментари към новината

Още новини от Общество