Новини от област Стара Загора и България

Жени ГЕРБ обмислят политики срещу насилието над жени на форум в Стара Загора

Жени ГЕРБ обмислят политики срещу насилието над жени на форум в Стара Загора
Divident.€U Divident.€U

Тридневен форум на организацията Жени ГЕРБ в Стара Загора обсъжда политиките, които трябва да предприеме държавата в борбата срещу насилието над жени. Форумът започна в петък - 25 ноември, когато светът отбелязва Международния ден за елиминиране на насилието над жени с приветствие от областния координатор на дамската организация Анастасия Гидикова на Алеята на обичта в парк „Йордан Капсамунов“, където дамите поставиха голяма арка във формата на сърце през септември.

Днес официално беше открита Есенната регионална академия на Жени ГЕРБ. „Тя е посветена на един от основните приоритети от нашата работна програма – „Насилието над жени, превенции и противодействия”, обясни председателят на националното ръководство на Жени ГЕРБ Екатерина Йорданова.

Слоганът на събитието е „Добре дошли в Стара Загора с обич“ като продължение на националния слоган на кампанията „България има нужда от обич“, допълни областният координатор на организацията в Стара Загора Анастасия Гидикова.

Събитието в голямата зала на хотел „Верея“ беше уважено от лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който насърчи дамите в създаването на политики, които да противодействат на насилието над жени.

Коментари към новината

Още новини от Общество