Новини от област Стара Загора и България

За седмица

144 нарушения установиха проверките за пътна безопасност в Старозагорски регион

144 нарушения установиха проверките за пътна безопасност в Старозагорски регион
Divident.€U Divident.€U

За времето от 14.11.2022г. до 20.11.2022 г. на територията на ОДМВР-Стара Загора в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата са проверени 2504 МПС и 4715 лица. Съставени са 830 фиша и 201 акта за установени административни нарушения.

Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори. В същия период са установени общо 8 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – двама от тях са шофирали след употреба на алкохол до 1,2 промила, шестима - с над 1,2 на 1000.

Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са установени да шофират трима водачи, а един, спрян за проверка, е отказал да бъде тестван за употреба на алкохол или наркотични вещества. Установени са 9 неправоспособни водачи.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ за същия период са извършени 166 проверки, установени са 144 нарушения. За същия период по метода широкообхватен контрол са извършени 22 проверки, установени са 12 нарушения.

 

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред