Новини от област Стара Загора и България

Майстор-пивоварят на "Загорка" с престижно отличие

1542 21/11/2022 10:46 Икономика Бизнес
Майстор-пивоварят на Загорка с престижно отличие
Алекс СОТИРОВА Алекс СОТИРОВА

Подписът на пивоваря може да бъде открит на бутилката на "Загорка Специално пиво"

Валентин Кръстев, майстор-пивоварят на ЗАГОРКА, бе отличен със сертификата „Heineken Master Brewer“ на „Master Brewer“ конференцията на HEINEKEN, която се проведе през септември тази година, в музея на бирата The Heineken® Experience в Амстердам. По време на тридневното събитие всички майстори на пивото имаха възможността да участват в множество обучения, част от които бяха свързани с продажбите и иновациите в бранша, както и в дискусии на различни теми като процеса на леденостудено отлежаване и производството на безалкохолни алтернативи.

Конференцията завърши с представянето на индивидуалните проекти на всеки един от участниците, а най-добрите от тях бяха отличени в специална церемония с връчване на престижните сертификати „Heineken Master Brewer“. Церемонията беше водена от главния изпълнителен директор и председател на Изпълнителния съвет на Heineken N.V – Долф ван ден Бринк.

„Много съм щастлив, че имах възможността да бъда част от конференцията на пивоварите на HEINEKEN, защото не само успях да придобия много нови знания и умения, но и имах изключителната възможност да се срещна с майстори-пивовари от всички компании на HEINEKEN, с които споделяме една и съща страст – тази към пивото“, сподели Валентин Кръстев, мениджър Пивоварене в ЗАГОРКА, и добави: „Със сигурност мога да кажа, че именно страстта е движещата сила във всеки един от нас в ЗАГОРКА и това, което ни отличава и е от значение за нас, е да умеем да достигаме до сърцата на нашите консуматори. Затова не спираме да се стремим да надграждаме нашите продукти, така че те да бъдат винаги с най-високо качество, за да доставят максимално удоволствие на всеки, който ги опита.“

Валентин Кръстев е част от семейството на ЗАГОРКА от 2008-ма година, като постепенно се превръща в един от най-значимите майстори-технолози в пивоварната, а подписът му може да бъде открит на бутилката на емблематичното Загорка Специално пиво. Вече 14 години той не спира да носи в себе си страстта и вдъхновението от работата, а талантът му – наслада за ценителите на добрата бира.

 

Коментари към новината

Още новини от Икономика