Новини от област Стара Загора и България

10-годишен старозагорец стана кръстник на леопарда и двете пантери от Зоопарка

898 17/11/2022 20:37 Общество България
10-годишен старозагорец стана кръстник на леопарда и двете пантери от Зоопарка
Divident.€U Divident.€U

Предложението на Пламен Димов за имена на леопарда – Леа, и двете черни пантери –Лили и Данте, в старозагорския зоопарк събра 215 гласа от близо 900. Така 10-годишният възпитаник на СУ „Максим Горки“ стана кръстник на трите малки – все още, големи котки. Идеите от името на Пламен пише във фейсбук страницата на Зоопарк Стара Загора неговата майка – Даниела Димова. В гласуването са се включили приятели на семейството, споделя Димова, която е преподавател в училището на сина си. За кръстника ще има специален подарък, както и табела с имената на животните, на която ще бъде увековечено и неговото.

Свои предложения за имена дадоха 81 души, които очакваха подкрепа, малко над седмица. Второто място в гласуването е за Траяна Иванова, а третото, по брой коментари, е за Женя Атанасова.
„Трите големи котки се адаптират отлично в Зоопарка. Свикнаха с интереса към тях и вече не се смущават от посетителите. С удоволствие ще посрещнем кръстника им, както и неговото семейство при нас“, казва д-р Ивелина Илиева.

Коментари към новината

Още новини от Общество