Новини от област Стара Загора и България

Почина малкият Иван, блъснат от пиян и дрогиран шофьор

Почина малкият Иван, блъснат от пиян и дрогиран шофьор
Divident.€U Divident.€U

Малкият Иван от село Бузовград, който беше блъснат от пиян и дрогиран шофьор почина тази сутрин в УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ Стара Загора. Детето три дни беше в кома.
Тази вечер хората в селото организират протест. Ще затворят всички входове на населеното място.

Припомняме, че инцидентът стана на 11 ноември около 17:30 часа в края на селото в посока село Розово. На мястото са се намирали три деца, които са били с велосипеди и са използвали поставен до пътното платно вендинг автомат. В момента, в който са тръгнали обратно към селото, те са видели автомобил, който, по тяхна преценка, се е движил с превишена скорост и който е блъснал стоящото в началото на банкета момче, посочи пред журналисти районният прокурор Таня Димитрова.
Велосипедистът е откаран в болнично заведение в тежко състояние, а водачът на автомобила е напуснал местопроизшествието и се е укрил. В резултат на незабавните оперативно-издирвателни действия на полицейските служител е установен водачът- 57-годишен мъж, както и лекият автомобил, посочват от дирекцията. Мъжът е тестван с технически средства за употреба на алкохол и наркотични вещества, отчетен е резултат над 1,2 промила и наличие на наркотично вещество.

Коментари към новината

Още новини от Закон и ред